ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
07.02.2021 14:04
Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech
Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech
Першу партію вакцини Україна розраховує отримати цього місяця.

Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech для загального користування. Про це пише Reuters.

Ця вакцина стала другою, схваленою для загального користування в Китаї: у грудні був також затверджений препарат від Sinopharm.

Обидві вакцини, а також кандидат на схвалення від Sinopharm вже використовувались у програмі вакцинації в Китаї. Четверта вакцина – від CanSino Biologics – використовується серед військовослужбовців.

Регулятор схвалив використання препарату від Sinovac Biotech, базуючись на результатах двомісячних закородонних клінічних випробувань, які ще не до кінця проаналізовані.

Раніше I та II фази випробувань у Китаї показали, що вакцина може безпечно викликати імунну відповідь у дорослих, також вона тестується на дітях 3-17 років. Наскільки вакцина захищає людей у віковій групі від 60 років – точно не відомо.

Очікується, що Sinovac зможе виробляти 1 млрд доз вакцини на рік у вигляді сипучих компонентів. Однак можливості щодо пакування препарату у флакони наразі відстають.

Китай планує надати 10 мільйонів доз вакцин власного виробництва для COVAX – глобальної ініціативи з доступу до вакцин.

Індонезія, Туреччина, Бразилія, Чилі, Колумбія, Уругвай та Лаос надали екстрений дозвіл на використання вакцини CoronaVac від Sinovac Life Sciences (підрозділ компанії в Пекіні). Також в Україні ухвалили закон, за яким можуть використовувати вакцини від Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна в лютому має отримати першу партію вакцини від Sinovac — 700 тис. доз. 

5 лютого стало відомо, що Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca та Novavax

ms.detector.media