Байден підписав свої перші укази на посту президента США

Байден підписав свої перші укази на посту президента США

14:10,
21 Січня 2021
1555

Байден підписав свої перші укази на посту президента США

14:10,
21 Січня 2021
1555
Байден підписав свої перші укази на посту президента США
Байден підписав свої перші укази на посту президента США
Автори:
Перші укази президента США стосуються еміграції та екології.

Президент США Джо Байден після присяги підписав свої перші укази, якими повернув країну до Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та заморозив будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Про це повідомляє ВВС.

Також президент США підписав кілька указів, які стосуються екології. Зокрема, Байден повернув США в Паризьку кліматичну хартію 2015 року, яка вимагає скоротити шкідливі викиди в навколишнє середовище. Після того, як документ надійде в ООН, він набуде чинності через 30 днів.

Крім того, Байден скасував дозвіл на будівництво  трубопроводу Keystone XL, який проходить через землі корінних народів США. Екологи та індіанці боролись проти цього будівництва протягом 10 років.

Президент США також скасував заборону на в'їзд у США для громадян низки мусульманських і африканських країн.

Нагадаємо, 20 січня Джо Байден склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів Америки на офіційній церемонії у Вашингтоні.

Дональд Трамп не був присутній на церемонії. Він вже залишив Біли дім і попрямував до резиденції у Флориді. Замість нього присутній віцепрезидент Майк Пенс.

Також Байден отримав доступ до офіційного акаунту президента США у Twitter @POTUS (абревіатура від President Of The United States). У нього вже майже 5 млн підписників. Свій акаунт у Twitter отримала і віцепрезидентка Камала Харріс.

Фото: Reuters

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду