Депутат від «Слуги народу» Камельчук назвав COVID-19 «вигаданою хворобою»

Депутат від «Слуги народу» Камельчук назвав COVID-19 «вигаданою хворобою»

13:16,
14 Грудня 2020
3036

Депутат від «Слуги народу» Камельчук назвав COVID-19 «вигаданою хворобою»

13:16,
14 Грудня 2020
3036
Депутат від «Слуги народу» Камельчук назвав COVID-19 «вигаданою хворобою»
Депутат від «Слуги народу» Камельчук назвав COVID-19 «вигаданою хворобою»
Автори:
Також депутат не вірить у ефективність вакцини від коронавірусу.

Народний депутат від «Слуги народу» Юрій Камельчук заявив в ефірі телеканалу «Наш», що коронавірусна хвороба COVID-19 - «вигадка», як і будь-яка вакцина проти будь-якої хвороби. Про це повідомляє Liga.net.

«Абсолютно серйозно заявляю, що я не довіряю жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19. Ми зараз чуємо про ефективність вакцини 70%,  50%, деякі вважають нормальним 30%. Якщо у неї така ефективність, то виникає питання, що ж вона лікує і не шкодить», - заявив народний депутат.

Камельчук в ефірі поширив дезінформацію - жоден медик/вчений не вважає ефективність вакцини 30% «нормальною». Ще до третьої фази випробувань препаратів проти коронавірусу Управління з нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) повідомило, що буде розглядати лише вакцини, ефективність яких перевищуватиме 50%.

Серед вакцин від коронавірусу, які пройшли клінічні випробування, ефективність вакцини Pfizer і Moderna складає близько 90-95%. Ефективність вакцини AstraZeneca, за даними фармкомпанії, складає 70%. Разом з тим виробники вакцини від AstraZeneca зазначають, що їхню вакцину набагато легше транспортувати та зберігати, на відміну від конкурентів, і обіцяють, що їхня вакцина буде дешевшою за інші. 

Щодо вакцинації, то Центр громадського здоров’я МОЗ України наголошує, що щеплення – це простий, безпечний та дієвий спосіб захистити людей від інфекційних захворювань до того моменту, як вони почнуть із ними контактувати.

«Імунна система реагує на введену вакцину і виробляє імунітет проти інфекції. Таким чином формується захист проти хвороби. Вакцинація захищає від інфекцій, які можуть призвести до ускладнень, інвалідності і смерті», - відмічають в ЦГЗУ.

За даними ВООЗ, завдяки щепленням у світі щороку вдається зберегти від 2 до 3 мільйонів дитячих життів. Завдяки вакцинації людство перемогло натуральну віспу. Захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%. Щорічно понад 750 тисяч дітей уникають інвалідності. Знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, кашлюк і краснуху. Смертність від кору знизилася на 75%. Щорічна смертність новонароджених від правця знизилася у понад 13 разів.

Юрій Камельчук (раніше Кривокобилко) закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. Франка. На своєму сайті називає себе бізнес-коучем.

19 липня 2019 року Камельчук в ефірі програми «Говорить Великий Львів», порівняв Ірину Фаріон з Віктором Януковичем, сказавши: «Він теж професор!».

Як відмічає Liga.net, Камельчук підтримує пенсії громадянам України в ОРДЛО і відновлення подачі води в захоплений Крим.

Нагадаємо, в російських, а згодом і в українських ЗМІ поширили фейк, що російську вакцину від коронавірусу «Супутник V» будуть виготовляти у Харкові на заводі «Біолік». Джерелом цієї інформації був Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ). На своєму сайті він розмістив пресреліз,  якому говорилось, що «Біолік» уже налагодила виробництво російської вакцини. Того ж дня фармкомпанія «Біолік» спростувала цю інформацію.

Фото: Цензор.Нет

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду