«Локі», «Зоряні війни» та «Індіана Джонс». Студія Disney поділилася своїми планами до 2024 року

«Локі», «Зоряні війни» та «Індіана Джонс». Студія Disney поділилася своїми планами до 2024 року

14:50,
11 Грудня 2020
2703

«Локі», «Зоряні війни» та «Індіана Джонс». Студія Disney поділилася своїми планами до 2024 року

14:50,
11 Грудня 2020
2703
«Локі», «Зоряні війни» та «Індіана Джонс». Студія Disney поділилася своїми планами до 2024 року
«Локі», «Зоряні війни» та «Індіана Джонс». Студія Disney поділилася своїми планами до 2024 року
Автори:
За три роки на створення нового контенту студія планує витратити $15 млрд.

Студія Disney вирішила зосередитись на розвитку свого стрімінгового сервісу Disney+. Про це на щорічному Investor Day 2020, на якому студія презентує свої плани, заявив генеральний директор студії Боб Чапек, повідомляється на сайті Disney.

Він відмітив, що це стало особливо актуально під час епідемії коронавірусу, коли компанія була змушена закрити свої парки і скоротити 32 тисячі своїх працівників.

За словами Чапека, зараз на платформі Disney+ 86 млн підписників і їхня кількість постійно зростає. До 2024 року компанії очікує, що на платформі буде 230-260 млн підписників.

Також у березні 2021 року Disney планує підняти плату за користування своїм сервісом до $7,99  у США та 8,99 євро - у Європі. Крім того, на презентації компанія поділилася результатами 2020 року і планами на найближчі роки. Всього до 2024 року компанія планує витратити $15 млрд на створення контенту. При цьому почати отримати прибуток зі свого стрімінгового сервісу компанія планує у 2024 році.

На сьогодні Disney працює над 35 серіалами, серед них 10 із франшизи Marvel та 10, що базуються на всесвіті «Зоряних воєн», а також  над серію проєктів у співпраці з Pixar. Крім того, компанія оголосила роботу над 15 фільмами, які вийдуть на Disney+ та в кінотеатрах найближчі кілька років. 

Всесвіт «Зоряних воєн»

Не зважаючи на пандемію коронавірусу і закриття кінотеатрів, на 2022-2023 рік компанія запланувала кілька великих проєктів для кінотеатрів. В першу чергу йдеться про «Ескадрилью ізгоїв», прем’єра якого запланована на 2023 рік. Це буде ще один фільм з франшизи «Зоряних воєн». На режисерське крісло компанія запросила Петті Дженкінс, яка зняла фільм «Чудо-жінка».

Також у планах Disney кілька серіалів по всесвіту «Зоряних воєн». Серед них - окремий серіал про Обі-Вана Кенобі. Події шоу розгорнуться через 10 років після «Помсти ситхів», коли Обі-Ван став свідком переходу свого учня на темну сторону. Режисером серіалу буде Дебора Чоу, яка працювала над одними з епізодів першого сезону «Мандалорця»,  а Гайден Крістінсен повернеться до ролі Енакіна Скайвокера/Дарта Вейдера. 

Ще один міні-серіал за всесвітом «Зоряних воєн» - серіал про жінку-джедая Асоку Тано. Її  зіграє акторка Розаріо Доусон, яка грає цього персонажа у другому сезоні «Мандалорця». Продюсерами серіалу виступають Джон Фавро і Дейв Філон. Останній також займається сценарієм.

Також у планах компанії серіал про рейнджерів Нової Республіки. Проєктом займуться все ті ж Джон Фавро і Дейв Філон, однак подробиць, про що буде шоу, ще немає.

Disney також анонсувала серіал «Лендо». Про нього відомо, що ним буде займатись сценарист і режисер мелодрами «Шановні білі люди» Джастін Сіміен. 

На 2022 рік запланована прем’єра серіалу про Касіяна Андора. Зйомки вже стартували. Також по всесвіту «Зоряних воєн» Disney планує зняти серіал «The Acolyte» про епоху Високої Республіки та анімаційний серіал The Bad Batch, анімаційний фільм A Droid Story та серію короткометражок Visions.

Франшиза Marvel

Велике значення в компанії Disney надають розвитку франшизи Marvel, тому на найближчі кілька років компанія запланувала прем’єру цілої низки фільмів і серіалів по всесвіту супергероїв.

У першу чергу це серіали «Секретне вторгнення», в головній ролі в якому зніметься Самуель Л. Джексон, «Залізне серце» та «Війни броні». Окремо слід виділити мінісеріал «Локі», в якому зніметься Том Гіддлстон, якого глядачі запам’ятали після фільмів «Тор» та «Месники».

Крім того, Disney ще планує зняти окремі серіал про Жінку-Халка (She-Hulk), головну роль в якому виконає канадська актриса, лауреатка премії «Еммі» Тетяна Маслані, а також серію короткометражних стрічок «Я є Грут» для фанатів «Вартових Галактики».

Щодо повнометражних фільмів, то компанія анонсувала продовження франшизи «Людина-мураха» та довгоочікуваний прихід «Фантастичної четвірки» у всесвіт Marvel. Раніше права на першу сім'ю супергероїв належали компанії Fox. Разом з тим, компанія планує зняти продовження «Вартових Галактики», «Тора», «Доктора Стренджа», а також окремі фільми «Чорна вдова» та «Десять кілець». Прем'єра «Чорної  вдови» зі Скарлет Йохансен, яка вже повинна була вийти на екрани,  через пандемію  була перенсена на травень 2021 року. Режисером продовження фільму про Тора буде Тайка Вайтіті, який зняв попередній фільм «Тор: Раґнарок». 

Інші проєкти Disney

Також на презентації анонсували новий фільм про Індіану Джонса з Гаррісоном Фордом у головній ролі. Зйомки картини стартують навесні 2021 року, а реліз назначений на липень 2022.

У 2021 році на Disney+ стартує серіал «Віллоу», сюжет якого розповість про події через десятиліття після історії оригінального фільму 1988 року, знятого Роном Ховардом. 

У 2022-2023 році на Disney+ вийде кілька нових анімаційних серіалів. Серед них - Baymax!, Zootopia+, Tiana, Moana.

У 2022 році в Disney+ вийде анімаційний науково-фантастичний серіал Iwájú. Над ним будуть працювати спільно з компанією Kugali, яка працює над створенням історій, натхнених африканською культурою.

На Disney+ вийде анімаційний серіал про Блискавку Маккуїна і Сирника, в якому будуть як нові герої, так і вже знайомі по «Тачках» персонажі. Реліз очікується у 2022 році.

17 червня 2022 року вийде спін-оф «Історії іграшок», який розповість про походження Базза Лайтера. Його озвучить Кріс Еванс.

Фото: Disney

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду