Майже 80% українців визнають небезпеку коронавірусу — дослідження

Майже 80% українців визнають небезпеку коронавірусу — дослідження

16:19,
3 Грудня 2020
1703

Майже 80% українців визнають небезпеку коронавірусу — дослідження

16:19,
3 Грудня 2020
1703
Майже 80% українців визнають небезпеку коронавірусу — дослідження
Майже 80% українців визнають небезпеку коронавірусу — дослідження
Автори:
Два місяці тому небезпеку коронавірусу визнавали 68% українців.

Більшість українців (78%) визнають реальність небезпеки коронавірусу: 47% вважають її великою для всіх, а ще 31% - для окремих категорій населення. Про це свідчать дані опитування, яке провела компанія Research & Branding Group, повідомили Mediasapiens в пресслужбі компанії.

Протилежної точки зору дотримується 9% жителів країни: 3% вважають небезпеку коронавірусу дуже перебільшеною, а ще 6% - скоріш перебільшеною. Не визначилися 13% опитаних.

Щодо обмежень, то українці однозначно підтримують повну заборону масових заходів (65% підтримують, 30% – ні), запровадження штрафів за перебування без масок у громадських місцях (63% підтримують, 31% – ні) та заборону роботи спорт-комплексів і басейнів (55% підтримують, 39% – ні). 

Переважно підтримують українці й такі заходи, як закриття ТРЦ, за винятком розташованих у них магазинів (50% підтримують, 44% – ні) та припинення роботи  кафе і ресторанів (50% підтримують, 43% – ні).

 Жителі України переважно негативно ставляться до таких обмежень, як «карантин вихідного дня» (57% не підтримують, 38% – підтримують), закриття перукарень і салонів краси (61% не підтримують, 34% – підтримують), запровадження комендантської години (67% не підтримують, 27% – підтримують). 

Найбільш негативним є ставлення українців до ймовірного припинення транспортного сполучення: зупинки міжміського пасажирського сполучення (80% не підтримують, 15% – підтримують) та зупинки місцевого та приміського транспорту (83% не підтримують, 14% – підтримують).

Нагадаємо, на початку жовтня реальність небезпеки коронавірусу визнавали 68% українців. 32% вважали її великою для всіх, а ще 36% - для окремих категорій населення. 

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду