Через COVID-19 музичний фестиваль пройшов в комп'ютерній грі Minecraft

Через COVID-19 музичний фестиваль пройшов в комп'ютерній грі Minecraft

09:49,
1 Жовтня 2020
2257

Через COVID-19 музичний фестиваль пройшов в комп'ютерній грі Minecraft

09:49,
1 Жовтня 2020
2257
Через COVID-19 музичний фестиваль пройшов в комп'ютерній грі Minecraft
Через COVID-19 музичний фестиваль пройшов в комп'ютерній грі Minecraft
Автори:
Хоча в реальному світі фестиваль вже закінчився - у грі він залишається доступний.

Через пандемію відомий український фестиваль музики та стріт-арту відбувся у відеогрі Minecraft. Команда відтворила Кам’янець-Подільську фортецю XIV століття, яка занесена до списку ЮНЕСКО та є локацією, де з 2010 проходить фестиваль. Про це повідомила пресслужба фестивалю.

У грі відтворили всі знакові місця фортеці: катівню, гончарню, нову частину замку, міст та річку, а також ще гримерки та наметове містечко. На локації можна постріляти з лука, допомогти прибрати сміття з фортеці, або засадити ліс із лісником. 

Хоча в реальному світі фестиваль вже закінчився - у грі він залишається доступний. Тож можна в будь-який вечір, зайти з друзями в фортецю та слухати улюблені гурти біля головної сцени. 

Учасники теж можуть будувати усе, що завгодно на території навколо фестивалю. Це можуть бути власні домівки або мурали чи стрітарт. Кілька таких споруд вже з’явилися на локації:  

У грі є приблизно 30 маленьких завдань. Їх дають учасники фестивалю або представники некомерційних організацій та благодійних фондів. Це можуть бути загадки про фейкові новини, допомога з організацією інклюзивного табору або боротьба з драконом-корупціонером. В кінці кожного завдання гравцям пропонується зайти на сторінку організації та підтримати її діяльність і в реальному світі.  

На фестивалі можна знайти такі організації: Центр протидії корупції, Доступно.UA, Екодія, Центр громадянських свобод, Вікімедіа Україна, «Група активної реабілітації», Пацієнти України, Teenergizer, Transparency Ukraine, БУР, Global office, VoxUkraine.

Сервер повністю безкоштовний та доступний для всіх охочих, але організатори просять поважати інтелектуальну власність та заходити в гру з ліцензійних акаунтів. Для підключення потрібно мати ПК з Windows або Linux. 

Проєкт реалізовує Всеукраїнська асоціація музичних подій за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Нагадаємо, Росія пожалілася в ООН на українську відеогру за «прославлення нацизму».

Фото: Respublica

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду