«Minecraft» стала найбільш продаваною відеогрою

«Minecraft» стала найбільш продаваною відеогрою

13:46,
16 Жовтня 2023
1639

«Minecraft» стала найбільш продаваною відеогрою

13:46,
16 Жовтня 2023
1639
«Minecraft» стала найбільш продаваною відеогрою
«Minecraft» стала найбільш продаваною відеогрою
Продажі відеогри «Minecraft» досягли рекордних 300 мільйонів копій.

Продажі гри «Minecraft» досягли 300 мільйонів копій, забезпечивши їй абсолютне лідерство серед відеоігор. Про це представники компанії-розробника Mojang Studios повідомили під час щорічної онлайн-події Minecraft Live 2023, поінформувало The Verge.

«Коли ми наближаємось до 15-ї річниці, “Minecraft” стає однією з найпопулярніших ігор усіх часів, з проданими понад 300 мільйонами примірників, — це віха, про яку ніхто не міг мріяти, коли ми всі розміщували наші перші блоки», — зазначила керівниця Mojang Studios Хелен Чіанг.

За інформацією компанії, як зображено на інфографіці, щодня у «Minecraft» гравці в середньому знищують 15 мільйонів скелетів, виготовляють 8,8 мільйона кирок, приручають 400 тисяч вовків, долають 915 км на свинях, виготовляють 700 тисяч тортів і знаходять 6,7 мільйона діамантів. Ці дані базуються на середній активності користувачів упродовж вересня 2023 року.

Для порівняння, найпродаваніший альбом Майкла Джексона «Thriller» розійшовся тиражем понад 100 мільйонів копій. У сфері ігрових приставок лідером є PS2, продажі якої склали близько 155 мільйонів одиниць. Відеогра «Grand Theft Auto V» (GTA V) зібрала 185 мільйонів продажів.

Під час Minecraft Live 2023 також оголосили результати голосування за нового «моба». В оновленні «Minecraft 1.21», яке вийде у 2024 році, з’являться броненосці, які мешкатимуть у саванах і, відчуваючи небезпеку, згортатимуться в кулю, з лусочок їхньої броні можна буде зробити обладунки для приручених вовків. Також в оновленні з'являться нові декоративні блоки, додатковий інструмент для автоматичного крафту та новий монстр Бриз, який атакує гравця за допомогою вітру.

Нагадаємо, у Великій Британії схвалили угоду про придбання розробника відеоігор Activision Blizzard корпорацією Microsoft за майже 69 мільярдів доларів.

На фото: фрагмент сюжету гри «Minecraft»

Фото: Mojang Studios

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду