Трамп, лікарі, але без Путіна. Time оголосив список найвпливовіших людей року

Трамп, лікарі, але без Путіна. Time оголосив список найвпливовіших людей року

11:55,
24 Вересня 2020
2526

Трамп, лікарі, але без Путіна. Time оголосив список найвпливовіших людей року

11:55,
24 Вересня 2020
2526
Трамп, лікарі, але без Путіна. Time оголосив список найвпливовіших людей року
Трамп, лікарі, але без Путіна. Time оголосив список найвпливовіших людей року
Автори:
Журнал включив у список найвпливовіших людей року медсестру з Нью-Йорка Еммі О'Салліван, яка працює в лікарні, де зафіксували перший в місті випадок COVID-19.

Американський журнал Time опублікував список найбільш впливових людей 2020 року. До нього, окрім політиків та музикантів, цьогоріч потрапила рекордна кількість активістів, науковців та медиків. Це відрізняє список 2020 року від попередніх. 

Усіх діячів об'єднали за категоріями «Лідери», «Титани», «Діячі мистецтва» і «Кумири».

З політиків до списку потрапили президент США Дональд Трамп, голова КНР Сі Цзіньпін, а також Ангела Меркель, Джо Байден та Ненсі Пелосі, а також президент Бразилії Жаїр Болсонару. За версією авторів  журналу, мав найгірший вплив під час боротьби з епідемією та пожежами в лісах Амазонії. Однак цього року у списко не включили президента Росії Володимира Путіна.

Зате цього року до списку потрапили інфекціоніст із Мюнхена Камілла Роте, вірусологи Ши Чженлі та Чжан Юнчжен та медсестра з Нью-Йорку Еммі О’Салліван, яка працює в лікарні, де зафіксували перший в місті випадок COVID-19. О'Салліван сама заразилася інфекцією, її підключали до ШВЛ на чотири дні, а через два тижні вона повернулася на роботу.Усі вони зробили великий внесок у боротьбу з COVID-19.

Найвпливовішими людьми цього року стала також низка активістів. До списку категорії «Ікона» потрапили засновники руху BlackLivesMatter Алісія Гарза, Опал Тометі та Патрісс Каллорс. До списку Time також внесли активіста з Гонконгу Натана Лоу та японську активістку Шиорі Іто, яка стала символом руху MeToo в країні.

Журнал Time публікує список «Time 100» з 2004 року за критеріями, які обирають редактори журналу. Спочатку таких критеріїв було лише три: людина має прийти до свого нинішнього статусу через публічну владу (як-от президенти), мати реальний великий вплив на події сучасності, або ж впливати на життя інших своїм моральним прикладом. Редакція Time зазначає,  що список не є рейтингом, учасників списку не ранжирують за ступенем впливовості.

Пізніше редактор видання Річард Стенгель уточнив, що журнал шукає своїх кандидатів серед людей, «чиї ідеї змінюють світ».

Нагадаємо, редактори американського журналу Time обрали 100 кращих фотографій року. Дві з них розповідають історії з України, а третя — досягнення українця.

Фото: Time

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду