У мінський офіс IT-компанії PandaDoc прийшли з обшуками. Причини обшуків не відомі

У мінський офіс IT-компанії PandaDoc прийшли з обшуками. Причини обшуків не відомі

14:55,
2 Вересня 2020
1971

У мінський офіс IT-компанії PandaDoc прийшли з обшуками. Причини обшуків не відомі

14:55,
2 Вересня 2020
1971
У мінський офіс IT-компанії PandaDoc прийшли з обшуками. Причини обшуків не відомі
У мінський офіс IT-компанії PandaDoc прийшли з обшуками. Причини обшуків не відомі
Автори:
Керівник компаніїї називає обшуки політичними репресіями через його пропозицію фінансової допомоги співробітникам силових відомств, які підуть зі служби

Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі прийшов з обшуками в мінський офіс компанії PandaDoc, власником якої є Микита Мікадо, що живе в США. Про це в Telegram повідомив білоруський фотограф Антон Мотолько з посиланням на співробітників компанії.

Також обшуки провели вдома у кількох співробітників компанії, адже більшість з них працює з дому. Про це повідомляють kyky.org і «Єврорадіо». За даними dev.by, в офісі перебували 20 співробітників, яким не дозволяють покинути приміщення.

Власник компанії Микита Мікадо підтвердив інформацію про обшуки в мінському офісі і вдома у співробітників. В Stories в Instagram він повідомив, що на допит забрали директора компанії. Також   Мікадо опублікував відео, де заявив про політичні репресії щодо його компанії.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений mikitamikado (@mikitamikado)

«Цілком зрозуміло, такі дії є політичними репресіями ... Шановні, шукати в нашому мінському офісі нічого. Ми чесна IT-компанія, ніколи нічого не порушували, працювали «в білу». Все, що відбувається, є політичними репресіями», — стверджує Мікадо.

Білоруські силовики причин обшуків не коментують.

Микита Мікадо - білоруський IT-підприємець, засновник компанії PandaDoc, зараз живе у США. Один з героїв фільму Юрія Дудя про Кремнієву долину. Компанія PandaDoc представлена ​​в трьох країнах: Білорусі, США і на Філіппінах. Компанія розробляє рішення щодо роботи з цифровими документами. Сумарно PandaDoc залучила близько $50 млн інвестицій.

У серпні Микита Мікадо запропонував ініціативу щодо фінансової допомоги співробітникам силових відомств, які підуть зі служби.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

У різних містах країни розпочалися протести, які влада жорстоко придушує, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі. 

11 серпня Світлана Тіхановська покинула Білорусь і прибула в Литву. Протести у країні тривають.

З дня виборів у Білорусі були перебої з інтернетом, роботою соціальних мереж і месенджерів, а також і великих інтернет-медіа. Чинний президент Олександр Лукашенко стверджує, що інтернет у країні вимкнули нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 

12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили.

16 серпня у столиці Білорусі Мінську відбулось два мітинги - один на підтримку Олександра Лукашенка, інший проти. Другий мітинг виявився найчисельнішим в історії сучасної Білорусі - в ньому взяли участь понад 200 тисяч осіб. На протести в інших містах вийшло кілька десятків тисяч білорусів.

Фото: PandaDoc

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду