Білоруська IT-компанія PandaDoc планує відкрити офіс в Україні

Білоруська IT-компанія PandaDoc планує відкрити офіс в Україні

16:20,
29 Вересня 2020
2327

Білоруська IT-компанія PandaDoc планує відкрити офіс в Україні

16:20,
29 Вересня 2020
2327
Білоруська IT-компанія PandaDoc планує відкрити офіс в Україні
Білоруська IT-компанія PandaDoc планує відкрити офіс в Україні
Автори:
З Мінська в Україну вже переїхало 60 співробітників компанії.

Білоруська IT-компанія PandaDoc, в якій заарештували чотирьох працівників, планує відкрити офіс в Україні і наразі шукає працівників. Про це глава компанії Микита Мікадо розповів в інтервʼю українському виданню Dou.

«Ми відкриваємо компанію в Україні, активно шукаємо співробітників, не тільки інженерів, а й сейлзів, маркетологів. З Мінська переїхало вже близько 60 осіб в Київ, Одесу і до Львова. Україна має кілька плюсів. Перше - це місцевий ринок талантів. Друге - те, що всі говорять російською мовою. І тим хлопцям, які приїжджають з Білорусі, трошки простіше. Є питання з міграційним законодавством, але ваш уряд прямо активно включився у те, щоб їх вирішувати. І четверте - податкові умови в Україні дуже вигідні, ще більш вигідні, ніж в Білорусі», - заявив Мікадо.

За його словами Мікадо, в компанії провели опитування і 83% співробітників сказали, що хотіли б покинути Білорусь. Крім того, після арешту 4 співробітників компанії, в PandaDoc вирішили закрити офіс в Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі на два місяці арештували чотирьох співробітників білоруської IT-компанії PandaDoc, засновники якої ініціювали працевлаштування колишніх силовиків, звільнених за підтримку протестів. 

Під арештом перебувають Юлія Шардика, головний бухгалтер; Дмитро Рабцевич, директор; Віктор Кувшинов, директор продукту; Владислав Михалап, HR. 

4 вересня стало відомо, що проти них порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 210 Кримінального кодексу. Працівників компанії звинувачують у розтраті з бюджету близько 107 тис. білоруських рублів, використовуючи службове становище, завдавши тим самим шкоди державі. 

2 вересня в офісі PandaDoc у Мінську відбувся обшук, під час якого було заблоковано понад 20 працівників, семеро з них були затримані для допиту. Протягом наступних двох днів співробітники Департаменту фінансових розслідувань опитали понад 100 працівників компанії. Весь цей час затриманим співробітникам не дозволяли зустрічі з адвокатами та не вживали заходів щодо завершення розслідування.

Микита Мікадо – білоруський IT-підприємець, засновник компанії PandaDoc, зараз живе у США. Один з героїв фільму Юрія Дудя про Кремнієву долину. Компанія PandaDoc представлена в трьох країнах: Білорусі, США і на Філіппінах. Компанія розробляє рішення щодо роботи з цифровими документами. Сумарно PandaDoc залучила близько $50 млн інвестицій.

У серпні Микита Мікадо запропонував ініціативу щодо фінансової допомоги співробітникам силових відомств, які підуть зі служби.

Фото: DOU

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду