Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня

Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня

18:09,
26 Серпня 2020
2145

Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня

18:09,
26 Серпня 2020
2145
Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня
Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня
Автори:
З 1 вересня посилюють обмеження у «зеленій» зоні, де найкраща епідситуація.

Кабінет міністр України продовжив адаптивний карантин щонайменше до 31 жовтня. При цьому з 1 вересня посилюють обмеження у «зеленій» зоні, де найкраща епідситуація. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Згідно з рішенням уряду, в регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки заборонять проводити дискотеки, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).

За словами Степанова, такі обмеження пов’язані з різким зростанням кількості хворих на COVID-19.

Крім того, уряд надав органам місцевого самоврядування право на доступ до даних електронного сервісу «Дій вдома» — для поточного контролю осіб, що підлягають самоізоляції або обсервації, та осіб, які порушили правила карантину.

Нагадаємо, з 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону залежно від епідситуації. Більшість території України увійшла до так званої «зеленої зони».

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважають той, в якому є хоча б одна із таких ознак:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%;

  • середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА менша за 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів;

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;

  • показник зростання кількості випадків COVID-19 становить понад 10%.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду