ms.detector.media
MediaSapiens
26.08.2020 18:09
Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня
Уряд продовжив дію карантину до 31 жовтня
З 1 вересня посилюють обмеження у «зеленій» зоні, де найкраща епідситуація.

Кабінет міністр України продовжив адаптивний карантин щонайменше до 31 жовтня. При цьому з 1 вересня посилюють обмеження у «зеленій» зоні, де найкраща епідситуація. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Згідно з рішенням уряду, в регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки заборонять проводити дискотеки, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).

За словами Степанова, такі обмеження пов’язані з різким зростанням кількості хворих на COVID-19.

Крім того, уряд надав органам місцевого самоврядування право на доступ до даних електронного сервісу «Дій вдома» — для поточного контролю осіб, що підлягають самоізоляції або обсервації, та осіб, які порушили правила карантину.

Нагадаємо, з 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону залежно від епідситуації. Більшість території України увійшла до так званої «зеленої зони».

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважають той, в якому є хоча б одна із таких ознак:

Фото: Pixabay

ms.detector.media