Уряд перевірить, на що витратили гроші  Фонду боротьби з COVID-19

Уряд перевірить, на що витратили гроші Фонду боротьби з COVID-19

13:57,
14 Вересня 2020
5407

Уряд перевірить, на що витратили гроші Фонду боротьби з COVID-19

13:57,
14 Вересня 2020
5407
Уряд перевірить, на що витратили гроші  Фонду боротьби з COVID-19
Уряд перевірить, на що витратили гроші  Фонду боротьби з COVID-19
Автори:
Загалом у Фонд для боротьби з коронавірусом заклали майже 65 мільярдів гривень.

Кабінет міністрів розпорядився провести аудит Фонду боротьби з COVID-19 та перевірити, як і на що були витрачені 64,7 мільярда гривень. Про це повідомив депутат від «Слуги народу», постійний представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

Проводити і контролювати аудит буде Державна аудиторська служба (ДАС). Головні розпорядники коштів фонду, відповідальні виконавці, розпорядники бюджетних грошей нижчого рівня та одержувачі цих грошей найближчим часом повинні надати всі необхідні документи працівникам ДАС.

Мокан зазначив, що аудит узгоджений у меморандумі Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною про економічну та фінансову політику.

Верховна Рада створила Фонд боротьби з коронавірусом у квітні 2020 року. За ці гроші планувалося забезпечити лікарні усім необхідним та компенсувати економічні втрати від карантину — допомогти безробітним та малозабезпеченим. 

У червні Рада дозволила використати більш ніж половину грошей — 35 мільярдів гривень — на будівництво та ремонт доріг. Такий крок в уряді та «Слузі народу» неодноразово пояснювали тим, що, оскільки, через коронавірус збільшилося безробіття, то зведення доріг має частково запустити економіку та дати нові робочі місця. Решту коштів розподілили між кількома міністерствами.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) витратило на закупівлю захисних костюмів для медиків лише 37 млн грн (1,5%) з 2,4 млрд грн, виділених державою. Решта грошей так і не була освоєна. 

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду