Заборонити 5G, Pornhub та оголосити дефолт. Про що пишуть петиції українці

Заборонити 5G, Pornhub та оголосити дефолт. Про що пишуть петиції українці

18:06,
10 Липня 2020
5274

Заборонити 5G, Pornhub та оголосити дефолт. Про що пишуть петиції українці

18:06,
10 Липня 2020
5274
Заборонити 5G, Pornhub та оголосити дефолт. Про що пишуть петиції українці
Заборонити 5G, Pornhub та оголосити дефолт. Про що пишуть петиції українці
Автори:
Збір голосів на їх підтримку розпочався лише 7 липня, тому петиції мають шанс дійти до президента.

Журналісти проекту «По той бік новин» вирішили проаналізувати, з якими петиціями звертаються українці до президента, та повідомили результати на своїй Facebook-сторінці.

Приводом стала новина, про яку MediaSapiens писав раніше: петицію про заборону 5G менш ніж за місяць підписало 25 тисяч людей. Це означає, що на вимогу людей зобов’язаний відреагувати президент. Якою буде відповідь – невідомо, проте зв’язок між цією технологією та поширенням COVID-19 спростовували неодноразово.

«По той бік» новини пише, що на наступний день після новини про цю успішну петицію, 7 липня з’явились відразу кілька.

Гаврилюк Олександр Борисович створив петицію про «обов’язковий індивідуальний захист від радіовипромінювання». Запровадження 5G в Україні призводить до збільшення занепокоєння українців, пише він, а тому пропонує «зобов’язати громадян носити шапочку з фольги в усіх громадських місцях».

Цей текст виглядає жартівливим, вважає «По той бік новин», проте є інші петиції, де українці опонують тим, хто прагне заборонити 5G. Лілія Василівна Маховська просить навпаки впровадити цю технологію в Україні, бо її шкода недоведена. «Те, що кажуть, що саме через 5G люди хворіють на коронавірус – смішно. У багатьох країнах, у тому числі нашій, його немає, але люди хворіють. Заборона припинить технічний розвиток держави», – пише авторка петиції, яку наразі підтримали 20 голосів із 25 тисяч необхідних. Трохи більше голосів має аналогічна петиція Клименка Андрія Вадимовича та Москаленка Максима Валерійовича, який просить анулювати петицію про заборону 5G, яку розглядатиме президент.

Того ж 7 липня Цвелиха Максима Андрійовича турбувало інше. Він вболіває за те, аби заблокувати на території України «pornohub», очевидно маючи на увазі платформу PornHub. «Даний ресурс не відповідає встановленим нормам моралі», – пише автор петиції, яку підтримала 61 людина.

«Щоправда, нам так і не вдалося знайти, про які саме норми пише пан Цвелих. В Україні мораль не регулюється нормами права», – коментують фактчекери «По той бік новин».

Поняттями про мораль грає і Швець Олексій Анатолійович. У своїй петиції він закликає президента виробити один зразок форми одягу для депутатів та міністрів Верховної Ради, «як для школьників». «Чому діти та їх батьки мають тратити гроші, яких і так зараз у людей не вистачає, на форму одягу, а депутати з'являються до Верховної Ради хто в чому має: хто у футболці, хто у светрі, скоро в шортах та у в’єтнамках будуть ходити туди, щоб поспати». 37 голосів підтримує таку ідею.

Натомість Олександр Вікторович Лізенко хоче «призначити Загальнонаціональний День примирення, посту та молитви». Він наводить уривки з Біблії та вважає, що такий особливий день треба ввести в календар українців «для відновлення та збереження цілісності держави, миру та єдності нації, а також проведення реформ та виходу на новий рівень розвитку України».

«Таке звернення не має сенсу хоча б тому, що Україна — світська держава», – кажуть у «По той бік новин».

По-своєму бачить розвиток України Микола Миколайович Кірєєв, який у своїй петиції просить «оголосити дефолт, щоб кожен, хто за нього виступає, відчув на собі його наслідки і наступного разу думав, за кого голосує». 14 людей підтримують це.

Єригін Костянтин Сергійович пропонує задуматись про не дуже далеке майбутнє українського села. І для цього висуває петицію, аби побудувати «в кожному селі дім-хмарочос більше десяти поверхів». У тому числі завдяки цьому молоді сім’ї, на думку автора, не виїжджатимуть зі сільської місцевості. 14 людей думають так само.

Ісаєв Микола Всісович обґрунтував свою ідею найповніше. Він пропонує «відновити справжню назву нашої країни – Русь», посилаючи на нібито популярність в Україні святкування Дня хрещення Київської Русі, слова дипломатів. Він стверджує, що сама назва «Україна» є радянською спадщиною, яку на відміну від назв багатьох міст досі не декомунізували. Це оборює багатьох вчених, істориків, письменників і більшість громадян України, вважає Микола Всісович, і пропонує піти законним шляхом – провести референдум щодо зміни назви країни. За три дні існування петиції чоловіка підтримало 53 людини.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЄРИГІН КОСТЯНТИН СЕРГІЙВИЧ
07:58 / 04.11.2022
title для статьї був заманчиво неккоректно вибран. зустріну медіа сапієнса дампросто ляща _____________ БУЛО ВІДПРАВЛЕНО ~ 20 ЛИСТІВ.
УГОЛОВНИКАМ НЕ МЕСТО ВО ВЛАСТИ
17:15 / 11.07.2020
https://petition.president.gov.ua/petition/94516
поисковая система
17:14 / 11.07.2020
прошлое кличко
КНИГА
17:14 / 11.07.2020
Василий Тертый. Криминальная элита Украины.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду