Американські фотокореспонденти звинуватили Білий дім у радянському підході до новинної політики

00:00,
23 Листопада 2013
567

Американські фотокореспонденти звинуватили Білий дім у радянському підході до новинної політики

00:00,
23 Листопада 2013
567
Американські фотокореспонденти звинуватили Білий дім у радянському підході до новинної політики
Новинні організації США висловили протест проти того, що Білий дім обмежує доступ фотографів до Барака Обами, натомість пропонуючи офіційні знімки американського президента.

У четвер обурені медіа надіслали протесаного листа прес-секретарю Джею Карні (Jay Carney), інформує New York Times. «Журналістам грубо обмежують право фотографувати чи знімати на відео президента під час виконання ним службових обов’язків», - йдеться у зверненні, під яким підписалися Асоціація кореспондентів Білого дому (White House Correspondents’ Association) та 37 новинних організацій.

Таку політику по відношенню до новинарів вони назвали радянською.

Білий дім захищається, зауважуючи, що не завжди є можливість надати доступ усім бажаючим фотографам до подій. Натомість відкритість адміністрації Обами ілюструють частим використанням соціальних мереж. «За допомогою нових технологій ми надаємо американцям навіть більший доступ до того, як президент виконує свої обов’язки чи що відбувається за лаштунками», - заявив заступник речника Джош Ернест (Josh Earnest).

 

У висвітленні своєї діяльності адміністрація Обами багато використовує соціальні медіа. Наприклад, головний фотограф Білого дому і колишній фотокор Chicago Tribune Піт Суза (Pete Souza) публікує фотографії президента на Facebook, Flickr та Instagram, часто за пару хвилин після зйомки.

У листі перераховано сім нещодавніх подій, на яких не пустили фотографів. Це ланч Обами із екс-держсекретарем Хілларі Клінтон (Hillary Clinton), зустріч із ізраїльськими та палестинськими переговірниками, зустріч Обами, його дружини та дочки із пакистанською активісткою Малалою Юсафзай (Malala Yousafzai).

 

Адміністрація президента заявляє, що це були приватні зустрічі, хоча фотографії з цих подій, зняті фотографом Білого дому, були офіційно викладені в інтернету.

 

Історично так склалося, що приватне життя президента США, його сім’ї, чи його зустрічі із радниками фіксують саме фотографи Білого дому. Але новині організації заявляють, що обмеження заторкнули і щоденні події.

Даґ Міллс (Doug Mills), фотокореспондент New York Times, який співпрацює з Білим домом ще із часів президентства Рейгана, політику адміністрації Обами порівняв із роботою радянської інформагенції ТАРС. «Це як ТАРС. Це котрольоване урядом використання публічних зображень президента», - заявив він на зустрічі із Джеєм Карні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Офіційна фотографія Білого дому. nytimes.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду