The Guardian співпрацюватиме з блогерами у регіонах

00:00,
2 Грудня 2010
333

The Guardian співпрацюватиме з блогерами у регіонах

00:00,
2 Грудня 2010
333
The Guardian співпрацюватиме з блогерами у регіонах
Британська газета The Guardian має намір розпочати активну експансію в регіони країни. Одним з інструментів популяризації знаменитого бренда в провінції буде експериментальний проект Guardian Local, у рамках якого газета оплачуватиме працю блогерів.

 

Керівництво видання справедливо вважає, що ніхто не знає ситуацію у своєму регіоні так добре, як знають її місцеві мережеві письменники. До того ж платити їм можна менше, аніж професійним журналістам.

 

Перші міста, де буде запущений новий проект, – столиця Уельсу Кардіф і шотландський центр Единбург. Крім того, газета матиме «власних блогерів» у місті Лідс.

 

Писатимуть блогери в основному на політичні теми. Зокрема, висвітлюватимуть діяльність місцевих депутатів і виконавчої влади. Головна вимога для  прийняття до штату The Guardian на нову посаду – «зацікавленість новинами свого регіону».

 

Головний редактор The Guardian Алан Русбріджер під час однієї із прес-конференцій відзначив: «Регіональна преса переживає не найкращі часи. Це змушує мене турбуватися про те, що діється в органах місцевої влади й у регіональних судах. Якщо преса буде знищена, власті працюватимуть без будь-якого систематичного громадського контролю. Ми вже стикнулися з руйнуванням інфраструктури творців місцевих новин, регіональних радіостанцій і преси. А законодавці поки не вважають за необхідне  турбуватися про це».

 

За словами Русбріджера, блогери за рівнем професіоналізму – вже майже журналісти, а за рівнем суспільного впливу посідають ще більш високе становище.

 

Останнім часом ЗМІ дедалі частіше запрошують блогерів до активного співробітництва. Однак найчастіше свої блоги на сайтах тих чи інших газет ведуть не просто мережеві письменники, а знаменитості – бізнесмени, політики, спортсмени, зірки шоу-бізнесу.

 

Колись деякі медійні експерти стверджували, що блоги можуть  витіснити традиційні ЗМІ із медійного поля. Нині ж очевидно, що «народній журналістиці» навряд чи вдасться це зробити з огляду на деякі причини. А от симбіоз блогосфери й традиційних медіа можливий і за певних ситуацій може бути надзвичайно корисний.

 

Медіаграмотність за матеріалами Частный корреспондент

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду