Спробуйте не робити нічого протягом двох хвилин

00:00,
23 Січня 2011
463

Спробуйте не робити нічого протягом двох хвилин

00:00,
23 Січня 2011
463
Спробуйте не робити нічого протягом двох хвилин
Новий сервіс від творця «сайту за мільйон доларів» та інших дотепних проектів.

Do Nothing For 2 Minutes (Не робіть нічого протягом двох хвилин) – новий сайт, який вирізняється з-поміж інших інтернет-сервісів, повідомляє Mashable!

 

Чесно пройти тест, не поворухнувши мишкою чи не натиснувши жодної клавіші протягом двох хвилин, удається далеко не кожному. Після будь-якого прояву користувацької активності сайт видає повідомлення «Невдача!» (fail) і починає зворотний відлік двох хвилин знову. Творцям сервісу Алексу Тью та Бену Доулінґу залишається додати до нього чутливу до рухів вебкамеру – тоді пройти тест можна буде лише сидячи спокійно. Сайт уже заробив 27 тисяч «лайків» у фейсбуку.

 

«Я замислився про те, як ми проводимо кожну хвилину свого життя, маючи доступ до необмеженої кількості інформації, власне, надмірної її кількості. Я також читав десь, що є докази перевантаження наших мізків Інтернетом, бо щоразу, коли ми перевіряємо електронну пошту, твіттер або фейсбук, і бачимо оновлення, стається невеличкий викид допаміну. Тому в усіх нас розвивається щось на кшталт синдрому дефіциту уваги, що, звісно, не сприяє продуктивності», - пояснив ідею створення сервісу Тью.

 

Кілька років тому він став відомий завдяки проекту «Сайт за мільйон доларів» (Million Dollar Home Page), що складався з мільйона пікселів вартістю 1 долар США. Завдяки цьому проекту Апексові вдалося заробити понад мільйон доларів. Серед його наступних проектів були сайт SockandAwe, відвідувачі якого кидалися черевиками у Джорджа Буша, та One Million People, де можна було розмістити своє фото в колекції «мільйона облич цифрового покоління». Тью планує видати 1250-сторінкову книжку з цих фото і продавати по 100 доларів за штуку, а також продавати спонсорство для кожної сторінки сайту. Цього разу, як бачимо, його новий проект некомерційний.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду