Могилянка і фонд Ахметова випустили перших слухачів проекту «Цифрові медіа в університетах»

00:00,
2 Липня 2012
1949

Могилянка і фонд Ахметова випустили перших слухачів проекту «Цифрові медіа в університетах»

00:00,
2 Липня 2012
1949
Могилянка і фонд Ахметова випустили перших слухачів проекту «Цифрові медіа в університетах»
27 червня відбувся перший випуск слухачів проекту «Цифрові медіа в університетах» – спільної ініціативи Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» і Могилянської школи журналістики.

Метою проекту було навчити викладачів журналістики вузів і кафедр викладанню online-журналістіки, щоб надалі упровадити навчальний курс сучасних медіа в українських університетах, повідомляє прес-служба Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Навчання проходило по модульному графіку, паралельно з журналістами ще одного спільного проекту фонду і НаУКМА – «Журналістика цифрового майбутнього».

Дипломи отримали 10 викладачів з 5 університетів Львова, Києва, Сімферополя, Черкас і Запоріжжя.

Євгеній Федченко, директор Могилянської школи журналістики зауважує: «Для нашої школи це унікальний проект, який дає можливість ділитися нашими ноу-хау у сфері викладання цифрової журналістики. Таким чином, до нас приєдналося ще 5 університетів, які розділяють наші стандарти і є новаторами в цій області. З 1 вересня в цих вузах почнуть викладати нові курси з цифрових медіа, презентації яких ми заслухали і схвалили цього понеділка».

 «Навчаючи журналістів, ми чітко розуміли, яких знань не вистачає на ринку в області інтернет-журналістики, соціальних медіа. Ми розуміли, як знання, які ми даємо, можна використовувати в учбовому процесі в університетах, і розраховуємо, що закінчивши наш проект, викладачі стануть єдиним співтовариством, потрібним, цікавим, зрозумілим для студентів», – відзначає Олександр Власенко, керівник програм і проектів Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Наталія Виговська, старший викладач кафедри журналістики, творчості, реклами і PR Запорізького національного університету: «Головне не диплом, отриманий сьогодні, а знання і бажання внести зміни в існуючі учбові програми вузів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото надані прес-службою Фонду «Розвиток України»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду