НАМ та «Інтерньюз-Україна» створять повноцінні сайти для п’яти регіональних телерадіокомпаній

00:00,
14 Січня 2011
466

НАМ та «Інтерньюз-Україна» створять повноцінні сайти для п’яти регіональних телерадіокомпаній

00:00,
14 Січня 2011
466
НАМ та «Інтерньюз-Україна» створять повноцінні сайти для п’яти регіональних телерадіокомпаній
Кожній компанії доведеться інвестувати в повноцінне онлайн-представництво.

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) та «Інтерньюз-Україна» допоможуть п’яти регіональним телерадіокомпаніям, відібраним на конкурсних засадах, створити повноцінні  інтернет-проекти. Про це повідомляє прес-служба НАМ.

 

«Мета проекту - підвищити плюралізм інформації та джерел регіональної та місцевої інформації шляхом надання підтримки у створенні інтернет-проектів для пяти регіональних телерадіокомпаній. Компанії, які будуть обрані для участі, протягом року за допомогою проекту створять ефективні інтерактивні регіональні інформаційні портали, які дозволять відкрити новий напрямок медіа бізнесу, збільшити надходження від реклами, промотувати власні продукти онлайн тощо. Участь в проекті дозволить цим компаніям використати на свою користь всі можливості Web 2.0. та бути успішними у цифровому майбутньому», - йдеться у повідомленні. Заплановані також навчально-роз’яснювальні заходи, покликані змінити ставлення регіональних медійників до нових медіа.

 

«Проблематичним є те, що українські нові медіа, як і традиційні, на жаль, хворіють на брак регіональної, локальної та гіперлокальної інформації, - цитує прес-служба виконавчого директора НАМ Катерину М’ясникову. - Переважна більшість інформаційних інтернет-ресурсів  присвячені загальнонаціональним проблемам та подіям. Пошук інформації навіть про життя обласних центрів залишається непростим завданням. З 48 місцевих та регіональних телекомпаній, що є членами нашої асоціації, лише близько 60% мають власні сайти, і лише 10% цих ресурсів змодельовані як інформаційні і мають стрічку новин. П’ять онлайн-проектів регіональних телерадіокомпаній, створених за підтримки проекту, стануть повноцінними інформаційними ресурсами, що задовольнятимуть попит на локальну інформацію інтернет-користувачів регіону. Очікується, що на них буде зосереджені всі типи інформації про життя регіону, якої потребує аудиторія. Також ці ж проекти створять необхідне середовище для діяльності локальних громадських журналістів, що в свою чергу якісно змінить наповнення регіонального  інформаційного поля та зробить його більш різноманітним». Компаніям, що будуть залучені до проекту, доведеться інвестувати у розбудову інтернет-проекту еквівалент 8-10 тисяч доларів США.

 

Для участі у проекті потрібно заповнити анкету претендента та надіслати її за адресою new_media_coalition@googlegroups.com до 18.00 п'ятниці 28.01.2011. На цю ж адресу можна надсилати всі запитання щодо діяльності проекту та порядку заповнення анкети.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду