ms.detector.media
23.01.2011 00:00
Спробуйте не робити нічого протягом двох хвилин
Новий сервіс від творця «сайту за мільйон доларів» та інших дотепних проектів.

Do Nothing For 2 Minutes (Не робіть нічого протягом двох хвилин) – новий сайт, який вирізняється з-поміж інших інтернет-сервісів, повідомляє Mashable!

 

Чесно пройти тест, не поворухнувши мишкою чи не натиснувши жодної клавіші протягом двох хвилин, удається далеко не кожному. Після будь-якого прояву користувацької активності сайт видає повідомлення «Невдача!» (fail) і починає зворотний відлік двох хвилин знову. Творцям сервісу Алексу Тью та Бену Доулінґу залишається додати до нього чутливу до рухів вебкамеру – тоді пройти тест можна буде лише сидячи спокійно. Сайт уже заробив 27 тисяч «лайків» у фейсбуку.

 

«Я замислився про те, як ми проводимо кожну хвилину свого життя, маючи доступ до необмеженої кількості інформації, власне, надмірної її кількості. Я також читав десь, що є докази перевантаження наших мізків Інтернетом, бо щоразу, коли ми перевіряємо електронну пошту, твіттер або фейсбук, і бачимо оновлення, стається невеличкий викид допаміну. Тому в усіх нас розвивається щось на кшталт синдрому дефіциту уваги, що, звісно, не сприяє продуктивності», - пояснив ідею створення сервісу Тью.

 

Кілька років тому він став відомий завдяки проекту «Сайт за мільйон доларів» (Million Dollar Home Page), що складався з мільйона пікселів вартістю 1 долар США. Завдяки цьому проекту Апексові вдалося заробити понад мільйон доларів. Серед його наступних проектів були сайт SockandAwe, відвідувачі якого кидалися черевиками у Джорджа Буша, та One Million People, де можна було розмістити своє фото в колекції «мільйона облич цифрового покоління». Тью планує видати 1250-сторінкову книжку з цих фото і продавати по 100 доларів за штуку, а також продавати спонсорство для кожної сторінки сайту. Цього разу, як бачимо, його новий проект некомерційний.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media