Поліція не знайшла вибухівки у приміщеннях каналу «112 Україна»

Поліція не знайшла вибухівки у приміщеннях каналу «112 Україна»

11:04,
7 Грудня 2015
1402

Поліція не знайшла вибухівки у приміщеннях каналу «112 Україна»

11:04,
7 Грудня 2015
1402
Поліція не знайшла вибухівки у приміщеннях каналу «112 Україна»
Поліція не знайшла вибухівки у приміщеннях каналу «112 Україна»
Автори:
5 грудня до Національної поліції надійшла інформація про замінування столичного офісу телеканалу «112 Україна».

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції України в місті Києві.

«Близько 14.30 до чергової частини Головного управління Національної поліції зателефонував чоловік та повідомив, що приміщення каналу заміноване… На місці виклику працювали спеціалісти-вибухотехніки, кінологи та працівники ДСНС. Довелося евакуювати 30 співробітників каналу», - повідомляє поліція.

На місце прибула також «швидка допомога».

Правоохоронці відпрацювали об'єкт та прилеглу територію і вибухових або небезпечних речовин не виявили.

Як повідомляє ГУ Нацполіції у Києві, наразі поліціянти проводять заходи щодо встановлення особи, яка повідомила про замінування.

В інтерв’ю телеканалу представник поліції підтвердив, що дзвінок про «мінування» каналу надійшов від невідомого на телефон «102». Водночас, зі слів охорони телеканалу, сторонні особи не заходили до будівлі, оскільки об'єкт під цілодобовою охороною, і вхід здійснюється тільки за перепустками.

6 грудня правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив напередодні про «мінування» будівлі телеканалу «112 Україна».

«Це житель Києва 1983 року народження. У поле зору правоохоронців він потрапив не вперше. За ним помічені подібні випадки. Добре, що його особу встановлено, що ніяких небезпечних предметів не виявлено... Зараз з цим чоловіком працюють правоохоронці, після ретельного дослідження всіх обставин і його свідчень буде прийнято остаточне, процесуальне рішення», - сказала в ефірі телеканалу спікер прес-служби ГУ Нацполіціі в Києві Оксана Блищик.

Вона додала, що за такими фактами правоохоронці починають кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу, санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі. «Ми об'єктивно повинні розібратися в цій ситуації. Все буде залежати від його стану психічного здоров'я і, власне, від результатів розслідування», - підсумувала пані Блищик.

Водночас співробітники телеканалу «112 Україна» знайшли в соцмережах сторінку чоловіка, якого запідозрили у повідомленнях з погрозами про замінування.  Він стверджував, що нібито заховав вибухівку в приміщенні телеканалу і вимагав терміново запросити його у прямий ефір.

7 грудня до приміщення каналу «112 Україна» приїхав чоловік, який, як стверджує канал, 5-го грудня повідомляв про мінування телеканалу. Щоб з'ясувати обставини візиту псевдомінера, в будівлю телеканалу прибули патрульні поліцейські і «швидка». Медики провели відповідні тести і встановили, що людина твереза, а для перевірки психічного здоров'я його направили до лікарні.

«Саме через цих загрози, що він загрожує мінуванням будівлі, як він у суботу це робив, ми зараз викликали оперативно-слідчу групу, і вже з ними ми будемо працювати. Вони будуть складати заяви і брати пояснення від ваших співробітників», - заявив інспектор патрульної поліції Олексій Ковалевський.

В столичному управлінні Нацполіції повідомили, що після проведення фоноскопічної експертизи, яка встановить, чи цей чоловік повідомляв про мінування, буде вирішуватися питання про притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, останні повідомлення про начебто «мінування» столичних ЗМІ надходили 19 листопада.  Того дня до поліції надійшли анонімні повідомлення про замінування офісів медіахолдингу «Вести Україна» та 5-го каналу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: "112 Україна"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду