Чоловік, який «мінував» канал «112», затриманий і перебуває у психіатричній лікарні

Чоловік, який «мінував» канал «112», затриманий і перебуває у психіатричній лікарні

12:35,
15 Січня 2016
1472

Чоловік, який «мінував» канал «112», затриманий і перебуває у психіатричній лікарні

12:35,
15 Січня 2016
1472
Чоловік, який «мінував» канал «112», затриманий і перебуває у психіатричній лікарні
Чоловік, який «мінував» канал «112», затриманий і перебуває у психіатричній лікарні
Автори:
Чоловік, який підозрюється у тому, що неодноразово повідомляв про начебто мінування каналу «112 Україна» та державних установ у Києві, направлений за рішенням суду на обстеження до психіатричної лікарні. Якщо його буде визнано неосудним, чоловікові можуть призначити примусове психіатричне лікування.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

За даними столичної поліції, підозрюваного у мінуванні телеканалу, державних установ, ресторанів і магазинів затримали напередодні Різдва. У всіх випадках вибухівки не було знайдено.

«За рішенням суду чоловік зараз знаходиться в психіатричній лікарні. У скоєному зізнався. Каже, що просто розважався, істинні мотиви з'ясовують слідчі. Про те, що за такі жарти передбачено кримінальну відповідальність, знав, але вважав себе невловимим. Тепер йому загрожує до 6 років позбавлення волі. У київській поліції кажуть, що про фейкові замінування регулярно повідомляють ще десятеро веселунів», - повідомляє телеканал.

За словами спікера Нацполіції Києва Оксани Блищик, один виклик поліції за повідомленням про начебто мінування об’єкту обходиться державі приблизно в 30 тис. грн.

«Якщо за станом здоров'я чоловіка визнають неосудним, кримінальну відповідальність він не понесе. Максимальне покарання, яке йому тоді загрожуватиме - примусове психіатричне лікування, та і те лише за рішенням суду. Фактично, допоки людина не скоїть чогось протиправного, підстав забрати її до спеціалізованого медзакладу немає, хіба що є особиста згода чи звернення опікуна, якщо особу визнано недієздатною. Примусову психіатричну допомогу закон дозволяє, але тільки якщо людина не може самостійно задовольняти свої основні життєві потреби або небезпечна для оточення. Однак які саме дії вважати небезпечними, у законі не прописано», - повідомляє канал.

Нагадаємо, протягом грудня-січня надійшло чотири неправдиві повідомленні про мінування телеканалу «112 Україна».

5 грудня до Національної поліції надійшла інформація про замінування столичного офісу телеканалу «112 Україна». Правоохоронці відпрацювали об'єкт та прилеглу територію і вибухових або небезпечних речовин не виявили. В інтерв’ю телеканалу представник поліції повідомив, що дзвінок про «мінування» каналу надійшов від невідомого на телефон «102».  6 грудня правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив напередодні про «мінування» будівлі телеканалу «112 Україна».

24 грудня невідомий заявив про мінування будівлі телеканалу «112 Україна». Поліція не виявила вибухівки, повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції України у Києві.

29 грудня столичні правоохоронці отримали інформацію про мінування приміщення каналу «112 Україна» у Києві. Пізніше канал повідомив, що інформація про мінування не підтвердилася. 

4 січня невідомий по телефону заявив, що має намір підірвати будівлю телеканалу «112 Україна» у Києві.  Вибухівки, як і у попередніх випадках, виявлено не було. Як повідомили співробітники каналу, їм вдалося зафіксувати телефонний номер зловмисника.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: "112 Україна"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду