Компанія «Воля» заявляє, що узгоджувала з каналом «112 Україна» переведення у більш дорогий пакет

Компанія «Воля» заявляє, що узгоджувала з каналом «112 Україна» переведення у більш дорогий пакет

11:10,
2 Грудня 2015
3029

Компанія «Воля» заявляє, що узгоджувала з каналом «112 Україна» переведення у більш дорогий пакет

11:10,
2 Грудня 2015
3029
Компанія «Воля» заявляє, що узгоджувала з каналом «112 Україна» переведення у більш дорогий пакет
Компанія «Воля» заявляє, що узгоджувала з каналом «112 Україна» переведення у більш дорогий пакет
Автори:
1 грудня телеканал «112 Україна» розповсюдив сюжет, у якому звинуватив компанію-провайдера «Воля» у неузгодженому переведенні каналу у більш дорогий для користувач пакет послуг кабельного телебачення у Києві. У відповідь «Воля» надала інформацію про дату узгодження таких змін з комерційним директором каналу «112 Україна» Сергієм Котенком.

«"Воля" перевела телеканал "112 Україна" з доступних пакетів "Легкий" і "Базовий" в пакет "Оптимальний", вартість якого вища майже в 2 рази, таким чином позбавивши незахищені верстви населення доступу до телеканала-лідера інформаційного мовлення», - заявив телеканал «112 Україна» у своєму сюжеті та у новині на своєму сайті.

Телеканал також звинуватив компанію «Воля» у тому, що «оператор навмисно вводить в оману своїх абонентів, оповіщаючи, що дана дія була погоджена з телеканалом». При цьому канал «112 Україна» заявив, що раніше «Воля» начебто міняла частоту трансляції телеканалу, не повідомивши заздалегідь мовника та абонентів.

Канал розцінив перенесення у більш дорогих пакет послуг «як пособництво обмеженню доступу населення до мовнику, ініційоване раніше Нацрадою, який намагається позбавити телеканал ліцензій» і нагадав, що телеканал Савіка Шустера 3s.tv також заявляв про «тиск влади через провайдера "Воля"».

Водночас мовник повідомив, що інші провайдери в Києві продовжують транслювати канал «112 Україна» без змін.

Натомість компанія «Воля» наводить докази того, що перенесення каналу «112 Україна» було узгоджене з керівництвом мовника ще 18 листопада. Як повідомили MediaSapiens у прес-службі компанії, переведення каналу в інший пакет було здійснено згідно рішення Нацради щодо зміни переліку каналів, що входять до універсальної програмної послуги (УПП).

«У січні 2015 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення своїм рішенням змінила склад списку телеканалів, які відносяться до так званої обов'язкової універсальної програмної послуги (УПП) для всіх провайдерів, виключивши з нього "112" та низку інших телеканалів. З цього моменту "Воля" почала вести переговори з телеканалами, у тому числі - з керівництвом "112", щодо переходу на рівні для всіх каналів комерційні відносини», - повідомила «Воля».

Компанія «Воля» також стверджує,  що переведення каналу «112 Україна» було попередньо узгоджене і оголошене.

«На одній останній зустрічі, 18 листопада 2015 року, з комерційним директором каналу "112" Сергієм Котенком, за участю головного юрисконсульта з питань розвитку мережі каналу Олега Шосталя та керівника аналітики каналу Вікторії Борщенко, було домовлено, що з 1 грудня в якості пілотного проекту в Києві канал перейде з "Легкого" пакета компанії "Воля" в "Оптимальний". Згідно з цими домовленостями, компанія "Воля" і провела переведення каналу, оголосивши про це на своєму сайті», - повідомляє провайдер.

Компанія «Воля» заявляє, що здивована реакцією каналу і вважає, що це спроба маніпулювання інформацією.  Провайдер також повідомляє, що 3 грудня відбудеться зустріч з керівництвом телеканалу «112 Україна», на якій «Воля» намагатиметься отримати пояснення щодо позиції мовника.

MediaSapiens також отримав коментар з приводу заяви каналу «112 Україна» від голови року Національної рада з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка. «Ні про який тиск Нацради на компанію "Воля" з приводу перенесення каналів з одного пакету до іншого не може бути мови.  Це суто господарчі, бізнесові відносини, і провайдери самі ведуть перемовини з мовниками, у якому пакеті канали будуть запропоновані споживачам», - заявив голова Нацради.

Компанія «Воля» також повідомила, що з 1 грудня 2015 року відкрила столичним передплатникам базових і соціальних пакетів цифрового телебачення можливість дивитися телеканали пакета «Оптимальний». Дивитися телепрограми пакета «Оптимальний» зможуть всі київські користувачі пакетів «Легкий», «Соціальний», «Стартовий» та «Базовий», а також передплатники пакета «Стартовий» цифрового інтерактивного телебачення. Промо-перегляд триватиме до 31 січня 2016 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін з відео телеканалу «112 Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду