У тіктоці та ютубі розміщують відеопосібники із сексуального здирства, — The Guardian

У тіктоці та ютубі розміщують відеопосібники із сексуального здирства, — The Guardian

18:25,
22 Серпня 2024
389

У тіктоці та ютубі розміщують відеопосібники із сексуального здирства, — The Guardian

18:25,
22 Серпня 2024
389
У тіктоці та ютубі розміщують відеопосібники із сексуального здирства, — The Guardian
У тіктоці та ютубі розміщують відеопосібники із сексуального здирства, — The Guardian
У відеоінструкціях та посібниках докладно пояснюють, як у соцмережах шантажувати підлітків їхніми інтимними світлинами та відео.

Докладні письмові посібники та відеопосібники із сексторшину — сексуального здирства, коли зловмисники онлайн спонукають підлітків надсилати їм свої інтимні фотографії, а потім шантажують, погрожуючи оприлюднити їх, — легко знайти в мережі на платформах «Тікток», «Ютуб», «Телеграм». Злочинці пропонують спеціалізоване та індивідуальне навчання за подальшу оплату, повідомило The Guardian.

У випадках сексуального здирства підлітків онлайн обманом змушують надіслати свої інтимні фотографії шахраям, які потім вимагають гроші та погрожують поділитися матеріалом з іншими.

Cтарший менеджер Нацагентства боротьби зі злочинністю Великої Британії Адам Прістлі розповів, що письмові посібники та відеопосібники, які часто називають «посібниками з сексуального здирства», доступні в тіктоці та на ютубі.

«Ті, які ми бачили на ютубі, містять покрокові інструкції щодо вчинення цих правопорушень шантажу від початку до кінця, включаючи створення фальшивих облікових записів в інтернеті, отримання номеру текстових повідомлень, поради щодо того, як націлюватися на жертв і як реалізувати прибуток від злочину,  розповів Адам Прістлі.  Існує порада злочинцям націлюватися на середні школи, а також інструкції щодо того, як погрожувати жертвам і яку мову використовувати. Є приклади посібників, доступних для продажу в інтернеті, які пропонуються як “повний посібник із шантажу” за ціною близько 10 000 нігерійських найр (приблизно 5 фунтів стерлінгів)».

Також Guardian ознайомився з 80-сторінковим довідником анонімного автора, який стверджує, що протягом семи років досягнув п’ять тисяч «успішних цілей» сексторшину.

Довідник виявила в телеграмі компанія з кібербезпеки. Після публікації Guardian його передали Нацагентству боротьби зі злочинністю. На його звернення довідник видалили з телеграму.

Посібник пропонує «цінні відомості та інструменти», включно з порадами щодо створення підроблених профілів, забезпечення доступу до облікових записів незнайомців у соцмережах, встановлення первинного зв’язку з подальшими маніпуляціями та примушуванням жертв до надсилання інтимних фото й відео.

У посібнику зазначено, що злочинна практика поширилася на різних платформах після того, як окремі соцмережі почали сповіщати користувачів підліткового віку про онлайн-загрозу та пропонувати додаткові опції для їх захисту.

Посібник показує, як професіоналізувати цей злочин, і наголошує на потенціалі створення прибуткового бізнесу з цього, йдеться в публікації.

«Ми дуже серйозно ставимося до цієї проблеми та маємо суворі правила захисту наших користувачів від шахрайства та іншої шкідливої поведінки. Контент, який містить інструкції щодо таких дій, а також про фішинг та криптофішинг, заборонений на ютубі й буде видалений», — повідомив виданню представник YouTube.

У TikTok заявили, що платформа завчасно виявляє та видаляє контент такого типу, розслідування здійснюють команди модераторів. Компанія повідомила, що залучила в Нігерії місцевих експертів з модерації, щоб протидіяти кіберзлочинцям Yahoo Boys у соцмережі.

«Сексторшин заборонений на платформі Telegram. Модератори проактивно відстежують загальнодоступні частини платформи та звітують про випадки, коли примушували користувачів видаляти контент, який порушує умови використання месенджера», — сказав представник Telegram.

Фото: newatlas.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду