Найпопулярнішим хештегом в українському тіктоці на сьогоді є #ТЦК, — моніторинг

Найпопулярнішим хештегом в українському тіктоці на сьогоді є #ТЦК, — моніторинг

13:40,
23 Липня 2024
1030

Найпопулярнішим хештегом в українському тіктоці на сьогоді є #ТЦК, — моніторинг

13:40,
23 Липня 2024
1030
Найпопулярнішим хештегом в українському тіктоці на сьогоді є #ТЦК, — моніторинг
Найпопулярнішим хештегом в українському тіктоці на сьогоді є #ТЦК, — моніторинг
Датажурналістка «Текстів» представила шість найпопулярніших хештегів за тиждень в українському сегменті соцмережі.

Короткі відео, позначені хештегом #ТЦК, за останні сім днів зібрали 85 млн переглядів в українському сегменті соцмережі «ТікТок». Хештег опинився на першому місці в категорії «Новини і розваги». Він часто використовується для поширення російської дезінформації, а також для позначення відео тіктокерами, які до теми ТЦК та мобілізації не дотичні. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила датажурналістка медіа «Тексти» Юлія Дукач, співавторка червневого моніторингу найпопулярніших хештегів у тіктоці.

У червні в українському тіктоці відео з хештегом #ТЦК набрало 470 млн переглядів, а за весь час спостережень — 3 млрд. При цьому впродовж місяця опублікували 13 тис. постів із цим хештегом, а за весь період — 62 тис., йдеться у згадуваному дослідженні «Текстів», яке виявило, що присвоєння хештегу #ТЦК використовують для стрімкого збільшення популярності відео на різну тематику — від юридичних послуг до риболовлі.

Журналістка представила шість найпопулярніших хештегів за тиждень в українському сегменті соцмережі

У своєму дописі Юлія Дукач звернула увагу на те, що в добірці ста найпопулярніших хештегів у соцмережі «ТЦК» з’являється неодноразово в комбінації з іншими словами.

На шостій позиції за популярністю за тиждень тег #стоптцк — відео, позначені ним, зібрали 2 млн переглядів.

«В топ-100 хештегах ще багато про ТЦК та "опір". Окрему увагу заслуговує свіженький прибулець — хештег "ценемояукраїна". Свіженький, але вже на третьому місці серед найпопулярніших.

Він почав віруситись десять днів тому, а на сторінці TikTok Creative Center його ілюструють майже ідентичні відео, що мають ознаки інфовкидів», — написала журналістка.

Окрему увагу Юлія Дукач звернула на те, що категоризація українськомовного контенту в тіктоці недосконала.

За її спостереженням, хештег #протесттцк віднесений до категорії «Games» («Ігри»), #канатнадорога — «Travel» («Подорожі»), а #патріотизм та #запоріжжя віднесли до категорії «Apparel & Accessories» («Одяг та Аксесуари).

«Ми нічого не знаємо про те, на що впливають ці категорії, бо ж чорна коробка алгоритмів та комерційна таємниця. Тому можемо лише звертати увагу на фейли та робити припущення про потенційне просування антиукраїнського контенту на глядачів, які дивляться "неполітичні" відео. Політичних як таких серед категорій і немає — тільки ось цей дивний "Новини і розваги"», — написала вона.

Нагадаємо, за результатами дослідження, проведеного ГМ «Опора», у 2024 році 26,8% опитаних громадян для отримання новин використовують соцмережу «ТікТок».

Фото: «ТікТок» / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду