У Філадельфії учні організували масову дискредитаційну кампанію вчителів у тіктоці

У Філадельфії учні організували масову дискредитаційну кампанію вчителів у тіктоці

11:45,
9 Липня 2024
1120

У Філадельфії учні організували масову дискредитаційну кампанію вчителів у тіктоці

11:45,
9 Липня 2024
1120
У Філадельфії учні організували масову дискредитаційну кампанію вчителів у тіктоці
У Філадельфії учні організували масову дискредитаційну кампанію вчителів у тіктоці
Школярі створювали фейкові акаунти вчителів, від імені яких розповідали про свої гомофобні, расистські погляди та аморальну сексуальну поведінку.

Учні сьомих-восьмих класів середньої школи Грейт-Веллі в американському штаті Філадельфія, починаючи з лютого, створили у «ТікТоці» 22 фейкові акаунти вчителів, в яких поширювали контент, загрозливий для їхньої репутації: натяки на педофілію, расистські меми, гомофобні дописи та дописи, що фабрикують інтимні зв’язки з іншими вчителями, повідомило The Times.

У лютому вчителька іспанської мови цієї школи, яка ніколи не користувалася тіктоком, знайшла у соцмережі фальшивий профіль @patrice.motz, на якому була опублікована її справжня фотографія з сімейної відпустки на пляжі з чоловіком та їхніми маленькими дітьми. «Ви любите торкатися дітей?», — йшлося у підписі до фото — «Так».

За кілька днів ще 20 викладачів школи виявили, що стали жертвами такої атаки. Невдовзі сотні учнів підписалися, коментували й поширювали світлини, дописи та відео з цих акаунтів.

Директор школи Едвард Соудерс на обідній перерві провів розмову із учнями про негідну поведінку, й те, що ініціаторам такого проєкту загрожує відрахування. Кількох учнів таки тимчасово відсторонили від навчання. Також директор надіслав електронні листи батькам, в яких описав дописи самозванців як «нешанобливе зображення наших вчителів» та просив вплинути на розуміння дітей дозволених меж користування соцмережами.

«Будь ласка, знайдіть час, щоб залучити свою дитину до розмови про відповідальне використання соціальних медіа та заохочувати повідомляти про будь-які випадки видавання себе за іншу особу в мережі або кіберзалякування», — написав Соудерс.

Також школа подала скаргу до місцевого шкільного округу, котрий у свою чергу звернулася до «ТікТоку» про блокування фейкових акаунтів. Поскаржилися на них і самі вчителі.

До травня кілька фейкових вчительських акаунтів зникли з тіктоку, у тому числі ті, що використовували прізвища перших жертв Мотц та Вайтлока, Сцібілії. Однак відносно останньої зявився новий фейковий акаунт, де у травні опублікували кілька нових відео зі знущаннями над вчителькою.

У червні дві школярки записали відео з вибаченнями. Вони заявили, що не мали наміру заходити так далеко, щоб їм загрожувало відрахування, а вся кампанія була жартівливою, й учителям не завадить навчитися сприймати гумор молодших. Далі одна зі школярок заявила, що продовжує викладати контент, проте поки поширює його у приватних повідомленнях, проте усі відео стануть загальнодоступними на початку нового навчального року. Врешті, станом на липень школярки видалили свої відео із вибаченнями.

Поки що із виявлених 22ох фейкових акаунтів учителів школи Грейт-Веллі заблоковані чотири.

Фото: соцмережа «ТікТок» / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду