Появу конкурента Twitter анонсували на 6 липня

Появу конкурента Twitter анонсували на 6 липня

10:25,
4 Липня 2023
1326

Появу конкурента Twitter анонсували на 6 липня

10:25,
4 Липня 2023
1326
Появу конкурента Twitter анонсували на 6 липня
Появу конкурента Twitter анонсували на 6 липня
Нова соцмережа Threads дозволятиме перенести підписників з Instagram, щоб не починати створення кола спілкування з нуля.

Запуск нової соцмережі з назвою Threads, потенційного конкурента Twitter, від розробників Instagram очікується у четвер, 6 липня. Про це йдеться в оголошенні на App Store.

«Threads — це місце, де спільноти збираються разом, щоб обговорити все: від тем, які вас хвилюють сьогодні, до того, що буде в тренді завтра, — зазначено в описі на App Store. — Незалежно від того, що вас цікавить, ви можете стежити за своїми улюбленими творцями та іншими, хто любить те ж саме, і спілкуватися безпосередньо з ними або створити власних вірних прихильників, щоб ділитися своїми ідеями, думками та творчістю зі світом».

Цей застосунок рекламували в Instagram упродовж кількох місяців, залучаючи для цього різних знаменитостей, щоб викликати ажіотаж з приводу його запуску.

Очікується, що Threads функціонуватиме подібно до Twitter: він міститиме текстові повідомлення, які можна лайкати, коментувати, перепубліковувати та поширювати. Зі скриншотів з App Store зрозуміло, що користувач також зможе вибрати аудиторію, яка може реагувати на його дописи: усі, на кого підписаний користувач, або лише ті, хто згаданий у дописі.

Запуск Threads анонсований у момент, коли у Twitter спостерігаються проблеми, які змушують користувачів шукати альтернативні платформи, зазначило видання Tech Crunch. Це уже спричинило притік новачків у Mastodon і Bluesky, але вони є лише початківцями, які ще не створили розвинених мереж користувачів, щоб стати життєздатною альтернативою.

Натомість Threads, як зазначено в публікації, матиме суттєву перевагу, адже дозволяє перенести весь перелік підписників з Instagram та перелік підписок користувача. Замість того, щоб формувати свою спільноту з нуля, користувачі Threads уже матимуть свої кола, перенесені з Instagram.

Уточнимо, за підсумками першого кварталу цього року компанія Meta повідомила, що понад 3 мільярди людей у світі щодня користувалися принаймні одним із її застосунків — Facebook, Instagram та WhatsApp.

Нагадаємо, у суботу Twitter запровадив обмеження на кількість публікацій, які можна переглянути за добу. Так, для нових неверифікованих користувачів встановили ліміт у 500 твітів на день, для діючих неверифікованих — 1 тисячу твітів, а для верифікованих — 10 тисяч твітів на день.

Власник соцмережі Ілон Маск повідомив, що це «тимчасовий надзвичайний захід» в умовах, коли фіксується дуже високий рівень збору даних і маніпуляцій системою.

Ілюстрація: скриншот App Store

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду