Ілон Маск хоче, щоб його твіти домінували у Twitter — Platformer

Ілон Маск хоче, щоб його твіти домінували у Twitter — Platformer

16:17,
15 Лютого 2023
2581

Ілон Маск хоче, щоб його твіти домінували у Twitter — Platformer

16:17,
15 Лютого 2023
2581
Ілон Маск хоче, щоб його твіти домінували у Twitter — Platformer
Ілон Маск хоче, щоб його твіти домінували у Twitter — Platformer
Для цього він дав наказ інженерам соцмережі внести зміни в алгоритми так, щоб навіть ті, хто на нього не підписаний, бачили у стрічці його дописи.

Останнім часом власник Twitter Ілон Маск був одержимий кількістю переглядів його твітів, про це пише видання Platformer. Минулого тижня він звільнив одного з головних інженерів компанії: це сталося після того, як підлеглий сказав своєму босу, що кількість переглядів його твітів ймовірно зменшується через те, що сама особистість Маска викликає вже менше зацікавлення.

Нещодавно ж твіт Маска про його підтримку команди Philadelphia Eagles під час Суперкубка американського футболу набрав лише трохи більше 9 млн переглядів. Тим часом твіт Джо Байдена, в якому він написав, що як президент не оголошує своїх фаворитів, але як чоловік своєї дружини вболіває за Philadelphia Eagles, набрав понад 29 млн переглядів. Це викликало розчарування у Ілона Маска. Він видалив свій твіт і розпорядився внести зміни в алгоритми Twitter. 

Зміни могли помітити користувачі Twitter вже 13 лютого: навіть якщо вони не були підписані на Маска, вони могли бачити його твіти у своїй стрічці. Так сталося тому, що за наказом власника інженери соцмережі змусили алгоритми штучно збільшувати покази твітів Маска у тисячу разів, йдеться у публікації.

Вже наступного дня Маск визнав, що трохи перегнув палку, бомбардуючи користувачів Twitter своїми дописами. 14 лютого бізнесмен опублікував версію мему «примусово пити молоко». На картинці одна жінка з позначкою «твіти Ілона» насильно годує з пляшки іншу жінку з позначкою «твіттер». «Будь ласка, стежте за оновленнями, поки ми внесемо корективи в е-м.. “алгоритм”», — написав Маск.   

Штучні стимули, застосовані до його облікового запису, залишаються в силі, але їхній коефіцієнт вже нижчий, повідомляє Platformer. Тим не менш твіти Маска почали отримувати значно більшу кількість переглядів, ніж раніше. Атмосфера в компанії залишається напруженою, оскільки працівники бояться потрапити у немилість до власника і втратити роботу.

«Він купив компанію, намагався продемонструвати, що має намір виправити те, що було зламано або зманіпульовано за попереднього керівництва. А тепер виявляється, що він сам маніпулює платформою, щоб змусити всіх користувачів чути лише його голос. Гадаю, ми більше не віримо в те, що він хоче найкращого для компанії», — сказав Platformer на правах анонімності один зі співробітників Twitter.

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» писав про те, що рішення Ілона Маска відновити профілі деяких заборонених раніше радикальних дописувачів у Twitter могло бути подиктоване фінансовими мотивами. Також ми повідомляли, що у листопаді 2022-го Twitter зареєструвався в Міністерстві фінансів США як платіжна система.

Фото: TED Conference / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду