Ілон Маск оголосив, що іде з посади керівника Twitter. Шукає «дурня, що візьметься за цю роботу»

Ілон Маск оголосив, що іде з посади керівника Twitter. Шукає «дурня, що візьметься за цю роботу»

10:29,
21 Грудня 2022
2578

Ілон Маск оголосив, що іде з посади керівника Twitter. Шукає «дурня, що візьметься за цю роботу»

10:29,
21 Грудня 2022
2578
Ілон Маск оголосив, що іде з посади керівника Twitter. Шукає «дурня, що візьметься за цю роботу»
Ілон Маск оголосив, що іде з посади керівника Twitter. Шукає «дурня, що візьметься за цю роботу»
Маск залишить посаду, щойно знайде заміну. Надалі він очолюватиме технічні команди соцмережі.

Власник Twitter Ілон Маск заявив, що залишить посаду генерального директора компанії, щойно знайде відповідну заміну, і керуватиме надалі технічним блоком соцмережі.

Про це він написав у твіттері у відповідь на результати голосування щодо його відставки.

«Я піду з посади CEO, щойно знайду когось достатньо дурного, хто б узявся за цю роботу! Після цього я просто очолюватиму команди програмного забезпечення та серверів», — оголосив Маск.

Нагадаємо, напередодні власник Twitter Ілон Маск на своїй сторінці в соцмережі запустив опитування про те, чи повинен він залишити посаду голови компанії.

За підсумками голосування, 57,5% користувачів проголосували за варіант "так", проти — 42,4%. Загалом в опитуванні взяли участь 17 502 391 користувач.

Вже у наступному своєму твіті Маск написав: «Як кажуть, будьте обережні зі своїми бажаннями, бо можете їх отримати».

У березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду про купівлю за $44 млрд, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечив ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Новий власник Twitter Ілон Маск розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

2 грудня соцмережа планувала запустити нову систему верифікації. Галочки золотистого кольору отримають компанії, сірого — представники влади та урядів, а блакитного — окремі особи, наприклад, знаменитості.

Напередодні Твіттер відмовився від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. Компанія може зіткнутися з обмеженнями з боку Європейського Союзу у разі невиконання нових правил ЄС для великих технологічних компаній.

За інформацією FT, Європейський Союз пригрозив власнику Twitter Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил модерації контенту. ЄС вимагає від Twitter надати чіткі критерії блокування користувачів, зупинити агресивне поширення дезінформації та погодитись на «широкий незалежний аудит» мережі.

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду