Meta: Український контент у Facebook та Instagram не модерують з Москви

Meta: Український контент у Facebook та Instagram не модерують з Москви

10:02,
22 Грудня 2022
2309

Meta: Український контент у Facebook та Instagram не модерують з Москви

10:02,
22 Грудня 2022
2309
Meta: Український контент у Facebook та Instagram не модерують з Москви
Meta: Український контент у Facebook та Instagram не модерують з Москви
Для перевірки вмісту постів та скарг користувачів компанія використовує поєднання людської праці та технологій штучного інтелекту.

Компанія Meta повідомила, що з українським контентом у Facebook та Instagram працюють українські модератори. Компанія стверджує, що не має модераторів у Москві. Про це йдеться у відповіді Meta на запит Forbes.

«Всупереч деяким міфам, у нас немає і ніколи не було модераторів, які працюють з Москви. У нас там також немає і ніколи не було офісу», — повідомили у компанії.

За даними Meta, питаннями безпеки в компанії опікується 40 тисяч людей. З них 15 тисяч — рецензенти контенту. Команди працюють у різних країнах світу в різних часових поясах.

Регіональний офіс, що керує 28 країнами всього регіону Центральної та Східної Європи включно з Україною, розташований у Варшаві.

Як розповіли в компанії, для перевірки вмісту постів та скарг користувачів вони використовують поєднання людської праці та технологій штучного інтелекту. У команді працюють носії української мови, які розуміють локальний контекст.

Український контент, який потребує мовної та культурної експертизи, перевіряють українські модератори.

«Ми працюємо з понад 90 партнерами з перевірки фактів більш ніж 60 мовами, щоб переглядати й оцінювати точність вмісту», — йдеться у відповіді компанії. 

Також Meta стверджує, що кількість скарг не впливає на рішення про видалення контенту. Якщо допис не порушує правил і стандартів соцмережі, навіть велика кількість скарг не призведе до блокування.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення українські користувачі постійно стикаються з модерацією в соцмережах. Пов’язані з війною та її наслідками сторінки й дописи у Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn блокують й видаляють. Однак самі компанії не розкривають точних алгоритмів модерації.

На початку російського вторгнення в Україну Meta створила Центр спеціальних операцій. У компанії його називають ще однією лінією захисту від дезінформації, що дає змогу швидше видаляти контент, який порушує стандарти й правила спільноти.

У компанії кажуть, що збільшили фінансування для українських партнерів із фактчекінгу. Їх кількість та суми не уточнюють.

Нещодавно Facebook обмежив сторінку «Української правди» після того, як видання опублікувало інформацію про збір коштів на реабілітацію бійців «Азову», які повернулися з полону.

Українські журналісти та лідери думок неодноразово скаржились на блокування сторінок в соцмережах, що належать компанії Meta, через антивоєнні пости. Про це повідомляли журналісти Соня Кошкіна та Аркадій Бабченко, співачка Оля Полякова, ведуча «Телебачення Торонто» Ярослава Кравченко та інші.

Також неодноразово зазнавала санкцій сторінка Асоціації родин захисників «Азовсталі». У вересні у соцмережах заблокували патронатну службу полку «Азов».

Міністерство цифрової трансформації України намагається вплинути на правила модерації українського контенту в соцмережах Meta. Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся з відкритим листом до компанії. На думку міністерства, контент блокують через автоматичні алгоритми, «неякісне модерування» та надмірну активність російських ботів, що скаржаться на публікації.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду