Журнал мальописів Inker присвятив новий випуск історіям жінок на війні

Журнал мальописів Inker присвятив новий випуск історіям жінок на війні

12:03,
21 Березня 2023
1275

Журнал мальописів Inker присвятив новий випуск історіям жінок на війні

12:03,
21 Березня 2023
1275
Журнал мальописів Inker присвятив новий випуск історіям жінок на війні
Журнал мальописів Inker присвятив новий випуск історіям жінок на війні
Образи доброволиць розширюють стереотипні уявлення про роль жінок на війні.

Восьмий номер журналу соціальних мальописів Inker присвятили жінкам на війні: медикиням, захисницям, снайперкам, волонтеркам та усім, хто захищає нині Україну, повідомила редакція.

У номері, який вийшов усередині березня 2023 року, уміщено чотири історії: «Пташка», «Як я стала госпітальєркою», «Позивний “Преса”» та «Смарагдовий снайпер».

«У цьому випуску змальовані історії жінок, які і до війни ніколи не були «слабкими», але ніколи не очікували самі від себе що здатні пройти, те що випало на їх долю. Ці чотири історії про героїнь, життя яких перевернулося з приходом російської армії на території України: для когось з 2014, для когось з початком повномасштабного вторгнення», — зазначили в редакції Inker.

У передмові до випуску редактор Сергій Колесніков нагадав, що наразі у ЗСУ служать 38 тисяч жінок. П’ята частина з них — доброволиці, котрі зголосилися до війська на початку російської агресії.

«Якщо трохи спростити, то виглядає так, що прийшли і взяли зброю, посаду, ділянку відповідальності — самі, без запрошень. Довели, що можуть на рівні навіть краще. В цьому номері ми намагалися простежити військовий шлях і мотивацію чотирьох доброволиць. Що спонукало їх вдягнути форму в скрутні для країни часи? Як воно працювати у “найбільш чоловічій професії” та в “найбільш чоловічій структурі”? Чи відрізняється ставлення ворога до полоненої від ставлення до полоненого?», — розповів Сергій Колесніков.

«Смарагдовий снайпер» змальовує ділову жінку, яка мала приватний бізнес, а у лютому 2022 року на своєму авто поїхала у військову частину, щоб стати до лав ЗСУ.

Історія «Як я стала госпітальєркою» знайомить читачів із дівчиною, котра колись не переносила вигляду крові, проте стала бойовою парамедикинею.

Мальопис «Позивний “Преса”» розповідає про репортерку, яка після смерті коханого вирішила приєднатися до лав ЗСУ та продовжити справу коханого.

Мальопис «Пташка» присвячений образу парамедикині Катерини Поліщук, захисниці «Азовсталі», спів якої було чутно на весь світ, навіть поки вона перебувала у полоні.

Нагадаємо, дослідження, проведене Інститутом масової інформації, показало, що рік повномасштабної війни в Україні негативно вплинув на видимість жінок у медіа. Їх стали менше цитувати як експерток та почали зображати більш стереотипно в контексті війни. Схожа тенденція помітна і в загальнонаціональних, і в регіональних ЗМІ.

Фото: Inker.World

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду