Влада Фінляндії планує відмовитися від твіттера

Влада Фінляндії планує відмовитися від твіттера

13:29,
2 Грудня 2022
2164

Влада Фінляндії планує відмовитися від твіттера

13:29,
2 Грудня 2022
2164
Влада Фінляндії планує відмовитися від твіттера
Влада Фінляндії планує відмовитися від твіттера
Зараз державні установи використовують соцмережу для інформування громадян.

У Фінляндії влада планує відмовитися від соціальної мережі «Твіттер». Поліція, рятувальні служби та міністерства країни використовують її для інформування громадян. Однак після придбання компанії Ілоном Маском влада шукає альтернативний канал. Про це пише Euractiv.

Менеджерка веб-контенту Міністерства закордонних справ Фінляндії Лаура Рантанен повідомила, що вже йде підготовка до припинення використання твіттера. Нині органи влади ще користуються соцмережею, але вже зберегли звідти усі дані.

Старша радниця Нацполіції Анна Лінд розповіла, що вони діятимуть відповідно до настроїв людей.

«Якщо наші громадяни вирішать покинути соцмережу, якщо твіттер більше не буде доступний у магазинах застосунків або якість його змісту значно погіршиться, тоді це питання маємо розглянути», — заявила вона.

Фінська поліція вже зарезервувала ім'я користувача у соціальній мережі Mastodon, повідомила Лінд.

Нагадаємо, Європейський Союз пригрозив власнику компанії «Твіттер» Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил з модерації контенту.

29 листопада Маск стверджував, що Apple погрожувала видалити твіттер із App Store. Наступного дня повідомив, що зустрівся з генеральним директором Apple Тімом Куком і вони вирішили усі непорозуміння.

Напередодні твіттер відмовився від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

21 листопада Ілон Маск презентував нову концепцію соцмережі під назвою «Twitter 2.0». Компанія працюватиме над шифруванням повідомлень. Додасть до них можливість надсилати зашифровані відео- та голосові дзвінки.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду