Маск планує зробити платним перегляд відео у Twitter — ЗМІ

Маск планує зробити платним перегляд відео у Twitter — ЗМІ

14:34,
2 Листопада 2022
1656

Маск планує зробити платним перегляд відео у Twitter — ЗМІ

14:34,
2 Листопада 2022
1656
Маск планує зробити платним перегляд відео у Twitter — ЗМІ
Маск планує зробити платним перегляд відео у Twitter — ЗМІ
Доходи будуть розподілені між авторами відео та соцмережею.

Twitter планує запустити нову функцію Paywalled Video, яка дозволить користувачам стягувати плату за перегляд свого відео. Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на внутрішній електронний лист компанії.

Згідно з описом функції Paywalled Video, що містився у листі, користувач самостійно вирішує, чи вмикати платний доступ до свого твіту із відео. Також можна буде обирати вартість перегляду із попередньо встановленого списку цін: $1, $2, $5 або $10. За задумом Twitter, автор отримуватиме гроші через Stripe, при цьому соцмережа візьме відсоток, розмір якого ще не визначений. Користувачі, які не заплатили, не зможуть переглянути відео, але зможуть поставити лайк чи зробити ретвіт.

На макеті функції, що був доданий до опису, показаний твіт із чотирма зображеннями: три доступні для перегляду одразу, а четвертий закритий значком замка та повідомленням «переглянути за 1 долар».

В електронному листі не зазначається, які типи відео автори можуть публікувати, але деякі співробітники Twitter, що спілкувалися з The Washington Post на умовах анонімності, вважають, що функція, ймовірно, буде частково використовуватися для контенту для дорослих.

Окрім того, команда соцмережі оцінила як високі ризики використання вмісту, що захищений авторським правом, або інших порушень законодавства. Через це функція Paywalled Video повинна пройти внутрішню перевірку. Новий сервіс нібито можуть запустити за тиждень-два.

Як зазначає видання, незрозуміло, чи нова функція була в розробці до того, як Ілон Маск придбав соцмережу, чи це його ідея. Але короткий термін реалізації може свідчити про намір теперішнього власника компанії рухатися набагато швидше у створенні та запуску нових функцій, ніж Twitter демонстрував у минулому, навіть якщо це означає більший ризик зловживань.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що хоча Twitter заробляє більшу частину своїх грошей на рекламі, Ілон Маск заявив, що хоче стягувати з користувачів плату, зокрема за синю галочку підтвердження. Спочатку йшлося про $20, але потім бізнесмен запропонував $8. 

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду