Twitter почне стягувати 8 доларів за синю галочку вже наступного тижня — ЗМІ

Twitter почне стягувати 8 доларів за синю галочку вже наступного тижня — ЗМІ

12:31,
3 Листопада 2022
1885

Twitter почне стягувати 8 доларів за синю галочку вже наступного тижня — ЗМІ

12:31,
3 Листопада 2022
1885
Twitter почне стягувати 8 доларів за синю галочку вже наступного тижня — ЗМІ
Twitter почне стягувати 8 доларів за синю галочку вже наступного тижня — ЗМІ
Поки що сплачувати за перевірку будуть лише користувачі, які до цього не проходили верифікацію.

Twitter має на меті розпочати продаж синіх значків підтвердження для профілів користувачів уже наступного тижня. Це нововведення — частина плану нового власника Ілона Маска щодо боротьби з підробленими обліковими записами. Крым цього, у такий спосіб Маск прагне підвищити прибутки компанії, яку він купив за 44 мільярди доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Сині галочки стануть частиною підписки Twitter Blue вартістю $8 на місяць, яка, за даними видання, може запрацювати вже з 7 листопада. Користувачі, які отримали синій значок підтвердження раніше, матимуть багатомісячний пільговий період, перш ніж їм доведеться заплатити за значок або втратити його. Окрім того, можливо, Twitter дозволить безоплатно залишатися перевіреними державним обліковим записам, а також обліковим записам у регіонах, де компанія не може стягувати плату.

План стягувати плату за перевірку поляризував середовище користувачів Twitter: деякі люди, які зараз мають галочку, сказали, що не будуть платити за її збереження. Критики кажуть, що надання пріоритету перевіреним користувачам означатиме, що користувачі, які не платять, будуть зменшувати свої публікації або мовчати. «Мільярдер щиро намагається переконати людей у тому, що "свобода слова" — це фактично план підписки на 8 доларів на місяць», — написала у Twitter членкиня Конгресу Александрія Окасіо-Кортез із Нью-Йорка.

Інші підтримали нову бізнес-модель Маска, сподіваючись, що вона допоможе відсіяти «ботів» або облікові записи спаму. Twitter історично використовував сині значки підтвердження для ідентифікації високопоставлених користувачів, які можуть бути під загрозою видавання себе за іншу особу, таких як журналісти, політики та активісти, і ніколи не стягував плату за значок. Маск назвав поточну систему «системою лордів і селян», додавши, що користувачі, які будуть платити 8 доларів на місяць, отримають й інші переваги, зокрема можливість бачити «вдвічі менше реклами» та «пріоритет у відповідях, згадках і пошуку».

Компанія також планує розширити доступ до функції редагування. Функція редагування, яка наразі доступна для користувачів Twitter Blue, що платять $4,99 на місяць, буде відкрита для решти користувачів безплатно. Ця зміна може бути впроваджена вже цього тижня.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Стівен Кінг пожалівся, що $20 на місяць за синю галочку в твіттері – це дорого. Маск почав торгуватися та запропонував $8

Підписка на Twitter Blue була запущена майже рік тому як спосіб перегляду дописів деяких авторів без реклами, а також внесення додаткових налаштувань у програму. На доходах компанії підписка майже не відбилася: у тих кількох кварталах, коли Twitter повідомляв про прибутки після впровадження функції, реклама складала переважну більшість доходу. Вартісь підписки складала $4,99. Після придбання компанії Маск прагне збільшити кількість підписок, щоб вони становили половину загального доходу компанії.

Фото: Twitter

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду