Google виплатить Ірландії $245 мільйонів податків

Google виплатить Ірландії $245 мільйонів податків

14:05,
26 Листопада 2021
2150

Google виплатить Ірландії $245 мільйонів податків

14:05,
26 Листопада 2021
2150
Google виплатить Ірландії $245 мільйонів податків
Google виплатить Ірландії $245 мільйонів податків
Автори:
Попри те, що інформація про це з'явилася в фінансовому звіті за 2020 рік, у компанії заявили, що угоду уклали «після кінця року».

Компанія Google Ireland (Alphabet Inc.) виплатить уряду Ірландії 245 мільйонів доларів податку на прибуток «заднім числом». Про це пише Bloomberg з посиланням на фінансовий звіт компанії.

«Компанія погодила деякі податкові питання, пов’язані з попередніми роками», – йдеться в фінансових документах Google Ireland.

Попри те, що інформація про це з'явилася в фінансовому звіті за 2020 рік, у компанії заявили, що угоду уклали «після кінця року». У фінансовій звітності Google також пише, що «моніторить розвиток глобальної реформи корпоративного оподаткування, яка потенційно може призвести до підвищення ставки податку на прибуток у наступні роки».

Нагадаємо, 2 вересня 2021 року Комісія із захисту даних Ірландії винесла найбільший в країні штраф по «Загальному регламенту щодо захисту даних»: регулятор оштрафував WhatsApp на 225 мільйонів євро​​ за недостатнє інформування користувачів про використання їхніх персональних даних

22 листопада того ж року WhatsApp повідомив, що оновив свою політику конфіденційності для європейських користувачів після того, як отримав штраф. Зокрема, в оновленій політиці уточнили, як саме компанія збирає та використовує дані користувачів, чому зберігає та коли їх видаляє.

Фото: Kai Wenzel / Unsplash

 

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду