Трамп має нести відповідальність за заклики штурмувати Капітолій — Цукерберг

Трамп має нести відповідальність за заклики штурмувати Капітолій — Цукерберг

11:17,
26 Березня 2021
1809

Трамп має нести відповідальність за заклики штурмувати Капітолій — Цукерберг

11:17,
26 Березня 2021
1809
Трамп має нести відповідальність за заклики штурмувати Капітолій — Цукерберг
Трамп має нести відповідальність за заклики штурмувати Капітолій — Цукерберг
Автори:
Він додав, що напад на Капітолій — це ганебний момент американської історії.

Під час слухань у нижній палаті Конгресу, які відбулися 25 березня, очільник компанії Facebook Марк Цукерберг звинуватив експрезидента США Дональда Трампа у заклику до штурму Капітолія, що відбувся 6 січня 2021 року, та заявив, що Трамп має нести за це відповідальність. Про це пише видання Meduza з посиланням на Business Insider.

«Ми зробили все, що в наших силах, щоб забезпечити чесність виборів, а потім 6 січня президент Трамп виступив з промовою, відкинувши результати і закликавши людей до боротьби. Я вважаю, що колишній президент повинен нести відповідальність за свої слова, а люди, які порушили закон, повинні нести відповідальність за свої дії», — сказав Марк Цукерберг. Однак яку саме відповідальність за свої слова, на його думку, повинен нести Трамп, Цукерберг не повідомив.

На слуханнях, де виступив Цукерберг, йшлося про дезінформацію та її наслідки. Наприклад, про поширення дезінформації про коронавірус, вибори президента США. У слуханнях взяли участь очільники й двох інших компанії: Джек Дорсі (Twitter) і Сундар Пічаї (Google).

Нагадаємо, 6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після того як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. 

Пізніше повідомлялося, що Трамп планує запустити власну соціальну платформу.

Фото: Flickr.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду