ТікТок заблокував акаунт блогерки, яка критикувала Китай за переслідування уйгурів

ТікТок заблокував акаунт блогерки, яка критикувала Китай за переслідування уйгурів

16:08,
27 Листопада 2019
6113

ТікТок заблокував акаунт блогерки, яка критикувала Китай за переслідування уйгурів

16:08,
27 Листопада 2019
6113
ТікТок заблокував акаунт блогерки, яка критикувала Китай за переслідування уйгурів
ТікТок заблокував акаунт блогерки, яка критикувала Китай за переслідування уйгурів
Автори:
Китайський додаток TikTok заблокував акаунт 17-річної американки Ферози Азіз (Feroza Aziz's), яка у своїх навчальних відеороликах про макіяж критикує владу Китаю за репресії проти уйгурів.

Як пише Business Insider, у своєму Twitter Азіз повідомила, що після публікації відео отримала повідомлення від TikTok, в якому йшлося, що її обліковий запис «тимчасово заблокований через численні порушення принципів спільноти». 

У повідомленні не вказувалося, які саме принципи вона порушила. При цьому її відео досі доступні на її стрічці TikTok, яка не оновлювалася з часу публікації ролика.

«Зараз я покажу вам, як подовжити вії. ...Після цього покладіть інструмент для завивки вій та візьміть телефон, щоб дізнатися, що відбувається в Китаї. Як невинні мусульмани потрапляють у концентраційні табори, як розлучають сімʼї, викрадають їх, вбивають, ґвалтують, змушувати їх їсти свинину та пити алкоголь, примушують їх приймати іншу віру. Якщо вони цього не роблять, їх вбивають. ...Будь ласка, поширюйте цю інформацію і знову візьміть інструмент для завивки вій», — говорить Фероза Азіз у своєму відео. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Hi guys, I made a video about the situation in China with how the government is capturing the Uyghur Muslims and placing them into concentration camps. Once you enter these camps, you’re lucky if you get out. Innocent humans are being murdered, tortured, raped, receiving shock therapy, and so much more that I can’t even describe. They are holding a genocide against Muslims and they’re getting away with it. We need to spread awareness. I know it might sound useless, what can spreading awareness and talking about this even do? What are we supposed to do about it? We have our voices and technology to help us. Speak to those who can help! The UN failed to stop this genocide in the summer, we can’t let that happen again. We can’t be silent on another holocaust that is bound to happen. We can’t be another failed generation of “what could’ve, should’ve, would’ve”. We are strong people. We can do this. Only if we try #muslim #islam #tiktok #uyghurmuslims #china #freepalestine

Допис, поширений Feroza Aziz???? (@ferozzaaa) 25 Лис 2019 р. о 2:25 PST

Зазначається, що в TikTok його переглянули 1,5 млн разів. Представники TikTok заявили, що акаунт Азіз був заблокований не через ролики про уйгурів, а через те, що вона опублікувала відео про Усаму бен Ладена на старому акаунті. 

«У цьому випадку попередній обліковий запис користувача та повʼязаний з ним пристрій були заблоковані після того, як вона опублікувала відео Усами бен Ладена, що є порушенням заборони TikTok на сприяння терористам», — повідомили в компанії.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що Додаток TikTok завантажили понад 1,5 мільярда разів. Таким чином соцмережа стала третім найбільш популярним додатком у світі, обігнавши Facebook та Instagram.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
TikTok
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду