Журналісти Бангладеш вимагають посилення антитютюнового законодавства

00:00,
28 Січня 2013
455

Журналісти Бангладеш вимагають посилення антитютюнового законодавства

00:00,
28 Січня 2013
455
Журналісти Бангладеш вимагають посилення антитютюнового законодавства
Антитютюновий медіа-альянс, до складу якого входять представники усіх засобів масової інформації Даки, столиці Бангладеш, організували акцію на підтримку законів, що спрямовані на боротьбу з тютюнокурінням. 

Вздовж дороги, що веде до будівлі парламенту, учасники акції утворили живий ланцюг – вони тримали плакати з закликами не відкладати розгляд закону, який підвищує акцизні ставки на тютюнові виробити і зобов’язує виробників відводити 50% площі пачки сигарет на страхітливі зображення наслідків куріння.

Живий ланцюг на підтримку антитютюнового законодавства, місто Дака, Бангладеш, фото - bdnews24.com

Живий ланцюг на підтримку антитютюнового законодавства, фото - bdnews24.com

Кабінет міністрів схвалив цей проект закону ще 27серпня 2012 року. Далі його мав розглянути парламент, але постійно переносив питання з порядку денного допоки не пішов у сесійну відпустку.

За два тижні до початку нової сесії парламенту громадські організації встановили неподалік парламенту «Годинник смерті курців» – електронний біл-борд, який у режимі реального часу показував, скільки бангладешців померло від наслідків куріння з 27 серпня – за 155 днів сталося 24106 смертей. У такий спосіб вони хотіли нагадати владі, що кожен день зволікання з ухваленням закону коштує людських життів. 

Антитютюновий медіа-альянс Бангладеш  (Anti-Tobacco Media Alliance) був створений 2010 року. Метою своєї діяльності він визначає посилення ролі місцевих ЗМІ у боротьбі з тютюнокурінням, а саме – підвищення поінформованості населення щодо шкідливості куріння, викриття прихованої реклами сигарет, привернення уваги влади до необхідності посилення антитютюнового законодавства. 

За даними ВООЗ, 43% місцевого населення у віці старше 15 років є курцями або вживають тютюн в інших формах. Щорічно у країні через наслідки куріння гине 57 тис. осіб.

Джерело: bdnews24progga.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
daily-sun.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду