Руперта Мердока попросили заборонити сцени куріння у фільмах 20th Century Fox

00:00,
13 Лютого 2013
1018

Руперта Мердока попросили заборонити сцени куріння у фільмах 20th Century Fox

00:00,
13 Лютого 2013
1018
Руперта Мердока попросили заборонити сцени куріння у фільмах 20th Century Fox
Таке звернення підписали генеральні прокурори понад 30 штатів США.

У листі, адресованому власнику кіностудії 20th Century Fox, вони закликали заборони сцени куріння у всіх фільмах, окрім тих, що належать до категорій R (дітям до 17 років дозволено перегляд дише у супроводі дорослих) та NC-17 (дітям до 17 років перегляд заборонено).

Інша їх вимога – на всі DVD з фільмами, які містять сцени куріння, записувати соціальну рекламу про шкоду від куріння. Вона має бути показана перед початком стрічки.

Це вже не перший подібний лист від генеральних прокурорів, який надсилають пану Мердоку. У травні 2012 до нього зверталася Національна  асоціація генеральних прокурорів.

«Протягом багатьох років генеральні прокурори багатьох штатів неодноразово закликали кіноіндустрію  ухвалити конструктивні заходи задля захисту здоров’я та життя дітей, шляхом усунення сцен куріння з фільмів категорії G, PG, і PG-13», – йшлося у листі.  

Далі в ньому пояснювалося, що такі заходи є науково обґрунтованими, адже дослідження доводять: поштовхом до куріння серед підлітків у 44% випадків є саме побачені сцени куріння у фільмах чи телепрограмах. Це означає, що більше мільйона американських дітей у віці 12-17 стають курцями завдяки кіноіндустрії. За прогнозами, більш ніж 300 тисяч з них помруть передчасно через хвороби, викликані цією шкідливою звичкою.

Фото - smokefreemovies.ca

Опісля цього генеральні прокурори виклали кілька вимог до кіностудії 20th Century Fox, виконання яких сприятиме вирішенню проблеми. По-перше, до принципів корпоративної політики слід публічно внести пункт про заборону сцен куріння у фільмах, до яких діти мають вільний доступ. По-друге, ті фільми, які міститимуть сцени куріння слід відносити до категорій R. За винятком стрічок про історичних персонажів або тих, які стосуються шкоди куріння та подають його у негативному світлі.

Серед інших вимог було вище згаданий показ антитютюнових роликів перед початком фільмів; розміщення у титрах повідомлення «Жодна фізична чи юридична особа, пов’язана з виробництвом цього фільму, не отримала матеріальних чи інших винагород за демонстрацію тютюнових продуктів»;  відмова від показу брендів чи марок сигарет у фільмах та інших форм продакт-плейсменту.

Нагадаємо, що у США громадські рухи «За вільні від тютюнового диму фільми» набирають дедалі більшої популярності. Приміром, така організація при Каліфорнійському медичному університеті Сан-Франциско аналізує усі нові фільми, що виходять в кінотеатрах і щотижня публікує рейтинг стрічок, які пропагують куріння, подають його в негативному світлі і тих, які вільні від нього.

Також вони підрахували, що 2011 року спинилася тенденція щодо зменшення кількості сцен куріння в кінострічках, яка спостерігалася протягом п’яти попередніх років. У 134 найбільш касових світовихфільмах  2011 року було 1900 сцен з сигаретою. Це на 7% більше, ніж 2010 року. Причому їх кількість у фільмах для дітей і підлітків, збільшилася на 36%.

Часткова або повна заборона куріння у фільмах вже на законодавчому рівні закріплена в Індії, Китаї, Чилі та Росії

Джерело: Сlevelandleader.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
voltaicstudios.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду