Іван Семесюк намалював «жлобокурів» [оновлено, фото]

00:00,
18 Червня 2013
3178

Іван Семесюк намалював «жлобокурів» [оновлено, фото]

00:00,
18 Червня 2013
3178
Іван Семесюк намалював «жлобокурів» [оновлено, фото]
Виставку картин про людей, які порушують закон про заборону куріння, проведуть на Хрещатику.

Художник розповів у своєму блозі, що намалював кілька картин на антитютюнову тематику. І дозволив використати їх в кампанії на підтримку закону про заброну куріння. 

«Загальний посил такий: кури, звичайно, якщо вже куриш, та не будь дебілом, котрий пускає драконячого диму людям в обличчя. Будь шляхетним наркоманом як Шерлок Холмс. Не будь мавпуном, котрий не здатен контролювати своїх вчинків», – написав художник.

І додав, що сам він курить, але ніколи не порушує закон про заборону куріння.

«Сам-то я курю як паротяг, але роблю це як цивілізований наркоман, а не як очманілий від безкарності папуас. Власне я не курю в ліфті, не курю в параднякє, не курю там, де не можна, бо не варто. Тому питання куріння для мене не є питанням здоровля, а є питанням людської комунікації, а якщо глибше – цивілізованості».

Наостанок пояснив:

«Я не вірю в те, що куріння аж так люто заважає комусь жити, адже і я сам колись не був курцем, і тютюновий дим мені не заважав, як такий. Але є одне але — питання поваги до чужої приватності та питання стриманості. Від початку людині не притаманно курити, і це є набутою вадою, і хоча врешті-решт ми є зіткані переважно з вад, все ж таки людину роблять людиною саме механізми самостримань, і перш за все сумління, а не острах непевного покарання. Адже покарання в нашій країні працюють безсистемно, тому не варто (на жаль) розраховувати на цей важіль. Звернімося до чудового способу впливу — висміювання. Часом варто зазирати до дзеркала і бачити там правду — кепсько виховану мавпу, котра зветься “громадянин України”». 

Зображення: Іван Семесюк

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ua.showbiza.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду