Марічка Падалко: «Скоро куріння у приміщенні вважатимуть дикістю»

00:00,
18 Червня 2013
481

Марічка Падалко: «Скоро куріння у приміщенні вважатимуть дикістю»

00:00,
18 Червня 2013
481
Марічка Падалко: «Скоро куріння у приміщенні вважатимуть дикістю»
Ведуча «1+1» схвалює антитютюнові ініціативи і вважає, що вони підвищують культурний рівень людей та виховують повагу до здоров’я інших. 

Про це вона заявила під час відкриття виставки «Жлобокури» Івана Семесюка «Жлобокури», мета якої – підтримати закон про заборону куріння у громадських місцях.

«Я впевнена  побачивши таку виставку, люди задумаються і будуть поводитись менш нахабно, щоб не бути схожими на таких жлобів», – вважає Марічка Падалко, яка вже п’ятий  рік поспіль долучається до подібних соціальних акцій проти куріння. 

Телеведуча Марічка Падалко під час відкриття виставки «Жлобокури», фото - Gazeta.ua

«Головні підсумки бездимного закону: українці тепер просто фізично не встигають викурювати так багато сигарет. Не погоджуюсь, що закон виконується на «ура!», але… І хоча учасники прес-конференції звітували, зокрема, і про те, скільки грошей довелося сплатити закладам-порушникам до бюджету, я вважаю, головне – що змінюється культура куріння. Я впевнена, що скоро закурити у приміщенні (окрім спеціальних місць) вважатимуть не меншою дикістю, ніж «справити малу потребу» посеред площі», –  сказала телеведуча.

І додала, що ніколи не свариться з курцями, бо давно зрозуміла, що просто моралізаторство не допоможе. Воно лиш дратує курців. Тому Марічка вигадала інший спосіб впливу на них:

«Прохання «Куріть, будь ласка, там, де можна» діє безвідмовно. Але, щоправда, ніколи й не мовчу, особливо, коли йдеться про дитячий майданчик».

Нагадаємо, що 17 червня відзначили перші півроку дії закону про заборону куріння у громадських місцях. За даними Держстату – у січні-квітні 2013 року виробництво сигарет становило 91,2% від рівня січня-квітня 2012 року, тобто на 8,8% менше. Реалізація сигарет за період грудень 2012 – квітень 2013 зменшилася на 2,5 мільярда сигарет, або на 10% від аналогічного періоду минулого року. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
video.telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду