У Донецьку почали активну боротьбу з курінням

00:00,
9 Квітня 2012
436

У Донецьку почали активну боротьбу з курінням

00:00,
9 Квітня 2012
436
У Донецьку почали активну боротьбу з курінням
Автори:
У місті ліквідують місця незаконного продажу сигарет та обладнають спеціальні місця для куріння.

Таке рішення винесла сесія Донецької міської ради – повідомляє УНІАН. Цього домоглися  члени Коаліції «Донбас без тютюнового диму» Донецької обласної організації «Комітет виборців України».

Ще 1 березня 2012 року в міськраді пройшли громадські слухання з проблеми пасивного куріння.

Тепер, за підсумками сесії, постійна комісія міськради з питань прав і свобод громадян розгляне можливості для визначення додаткових місць в Донецьку, де куріння буде заборонено. Крім того, до 15 травня 2012 року Головному управлінню благоустрою та комунального обслуговування міської ради доручено розробити графік проведення робіт з обладнання та позначення місць для куріння, що знаходяться на відкритому повітрі, далеко від входів-виходів в будівлі і місць скупчення людей.

Депутати також проголосували за жорсткий контроль за курінням співробітників донецької міліції при виконанні службових обов'язків та ліквідацію місць незаконної торгівлі тютюновими виробами.

Згідно з рішенням сесії, до 1 червня 2012 силами представників влади, громадських організацій та ЗМІ буде розроблена довгострокова комплексна Програма «Захист населення від негативного впливу тютюнового диму». На білбордах, розташованих поблизу навчальних закладів, а також на місцевих телеканалах і радіо повинна з'явитися соціальна реклама, що пропагує здоровий спосіб життя і відмову від куріння. У міському громадському транспорті будуть транслюватися аудіозаписи з інформацією про те, що зупинки і 20-метрова зона навколо них є місцями, вільними від куріння.

Джерело: УНІАН

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tabak.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду