Київ обклеять попередженнями про заборону куріння у громадських місцях

00:00,
25 Жовтня 2013
2369

Київ обклеять попередженнями про заборону куріння у громадських місцях

00:00,
25 Жовтня 2013
2369
Київ обклеять попередженнями про заборону куріння у громадських місцях
Загалом планується поширити містом три тисячі наліпок.

Вони нагадуватимуть громадянам, що не можна курити на зупинках громадського транспорту, у вагонах залізничного транспорту та під’їздах житлових будинків.

Наліпки будуть поширювати активісти громадських організацій, що входять до Коаліції «За вільну від тютюнового Україну». Окрім них до акції може долучитися будь-хто охочий.

Наліпки можна отримати в одному з партнерських офісів (див. список адрес нижче). Обов’язкова умова – розклеїти їх у відповідних громадських місцях, сфотографувати і розмістити на FB-сторінці проекту «Київ без тютюнового диму» або ж надіслати за електронною адресою: yulia@medialaw.kiev.ua.

Наліпка про заборону курінняв залізничному транспорті

«До нас дуже часто звертаються з питанням про те, що робити, якщо людину обкурюють чи просто повідомляють про куріння в якомусь із закладів, мовляв «зробіть щось. Однак, якщо вас обкурюють, а значить – труять сигаретним димом, ви не маєте терпіти або ж чекати, доки хтось інший відстоюватиме ваше право на чисте повітря. Закон на вашому боці. Тож, якщо курять поряд з Вами, наприклад на зупинці громадського транспорту або у пішохідному переході, чемно попросіть людину не курити поряд та відійти в бік. Ми закликаємо мешканців Києва активно відстоювати своє право на простір без тютюнового диму. А тим, кому набридло труїтися тютюновим димом, пропонуємо приєднатися до кампанії, взяти наліпки та розклеїти їх у місцях, в яких курити не можна. Чим активніше суспільство реагуватиме на подібні ситуації, тим швидше традиція свавільного обкурювання відійде у небуття», – вважає Юлія Солоха, координатор проекту «Київ без тютюнового диму».

На думку організаторів акції, люди достатньо часто курять на зупинках, у під’їздах та залізничному транспорті насамперед через те, що недостатньо обізнані з чинними законодавчими нормами щодо заборонами куріння саме у цих місцях. Інша ж частина громадян, не знає, як захистити свої права, посилаючись на закон. Тому головна мета наліпкової кампанії – підвищити рівень обізнаності громадян у цих питаннях.

Наліпка про заборону куріння у житлових під’їздах

«Нанесення знаків про заборону куріння в громадських місцях допоможе українцям не порушувати закон, що регламентує, де саме не можна курити. Справа у тому, що більшість людей просто не знають таких місць і тому несвідомо порушують закон. Разом з тим, більша частина громадян, які не курять необізнані в тому, що саме на зупинках чи в під'їздах вони мають законне право вимагати дотримання законодавства та захищати своє право на бездимне повітря. Ця кампанія допоможе не лише сприяти припиненню порушення закону, але й захистити здоров’я громадян», – вважає Іван Кішка, голова секретаріату ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», який теж долучився до наліпкової кампанії.

Нагадуємо, куріння на зупинках, у під’їздах та залізничному транспорті заборонено Законом України № 2899 та Рішенням Київської міської ради

ДЕ МОЖНА БЕЗКОШТОВНО ОТРИМАТИ НАЛІПКИ

- Інститут Медіа Права – вул. Старонаводницька, 8, оф. 29,  Юлія Солоха 097-675-91-38

- Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) вул. Лисенка, 1, кв. 50, Марина Цапок 097 961 73 46

- Офіс Молодіжного Націоналістичного Конгресу (ст. м. Золоті Ворота) вул. Ярославів Вал, 9, Іван Кішка 096 188 37 93

- Офіс ГО «Життя»  (ст. м. Золоті Ворота) вул. Золотоворітська, 2А, оф. 8, Марія Голуб 050 902 09 38

- Офіс бюро «Свідомо», вул.. Рейтарська, 21\13, оф. 4а, код. 238, Марія Землянська 

Також ви можете самостійно роздрукувати наліпки, завантаживши їх макети тут: парки і сквери, зупинки, під’їзди, залізничний транспорт.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dibit.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду