Купони на знижки стають все більш ефективним промо-інструментом тютюнових компаній – дослідження

Купони на знижки стають все більш ефективним промо-інструментом тютюнових компаній – дослідження

00:00,
8 Січня 2013
508

Купони на знижки стають все більш ефективним промо-інструментом тютюнових компаній – дослідження

00:00,
8 Січня 2013
508
Купони на знижки стають все більш ефективним промо-інструментом тютюнових компаній – дослідження
Купони на знижки стають все більш ефективним промо-інструментом тютюнових компаній – дослідження
Науковове дослідження доводить, що шанси кинути курити у людей, які регулярно отримують купони від виробників сигарет, суттєво знижуються.  

Дослідження Кельвіна Чоя, наукового співробітника відділу епідеміології та громадського здоров’я Університету Міннесоти, опубліковане у журналі Tobacco Control, показує, що порівняно з 2001 роком американці почали значно частіше використовувати купони на знижки на сигарети.

Опитування 2436 курців, яке проводилося протягом 2008-2010 років, показало, що 49,4% з них регулярно отримують від тютюнових компаній купони на знижки. При цьому, 39,9% курців знижками користуються. 2001 року цей показник складав лише 18%. Дослідники пов’язують це з суттєвим підвищенням вартості сигарет протягом останніх років.

Купони на знижку на сигарети Newport, економія - $1-3 на кожному блоці сигарет, фото - cigarettescoupon.blogspot.com

«Підвищення ціни на сигарети – один із ключових факторів відмови людей від куріння. Купони на знижки роблять сигарети більш доступними, а отже дозволяють тютюновим компаніям утримувати клієнтів. Відсоток курців, які змогли кинути курити, нижчий серед тих, хто отримував купони», – пояснює Кельвін Чой.

За його даними, лиш 2008 року американцям було надано купонів на знижки на сигарети на суму $360 млн. Ті курці, які отримують купони, виявляють більш лояльне ставлення до куріння – так 20% з них вважають, що тютюнові компанії піклуються про здоров’я своїх клієнтів і роблять усе можливе, аби мінімізувати шкідливість сигарет.

На законодавчому рівні у США купони на знижки на сигарети заборонено поширювати лише у Нью-Йорку. Науковці пропонують ввести подібні заборони і на решті території країни, оскільки вважають купони на знижки дієвим маркетинговим інструментом, який дозволяє тютюновим компаніям стимулювати продажі, утримувати постійних клієнтів і підвищувати лояльність населення до куріння.  

Купони на знижку на сигарети Camel, економія - $1,5-3 на кожній пачці сигарет, фото - cigarettescoupon.blogspot.com

Замовити купони можна безпосередньо на сайтах тютюнових компаній або окремих марок сигарет, вказавши адресу, на яку їх слід надсилати. Сервіси для замовлення купонів є на сайтах більшості брендів. Також курці можуть отримати купони в магазинах та барах під час різних акцій, вирізати з газет, а низка інтернет-магазинів пропонують клієнтам купони на сигарети в якості подарунка до основної покупки. Крім того, подібні купони можна купити або й отримати безкоштовно на сервісах колективних покупок, а ще є цілі сайти-агрегатори, на яких збирають інформацію про усі акції та знижки на тютюнові вироби.

Нагадаємо, в Україні поширення подібних купонів заборонено законом.

Джерело: Tobacco Control

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
adweek.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду