Як спортсмени рекламували сигарети: [стенфордське дослідження]

00:00,
28 Травня 2013
554

Як спортсмени рекламували сигарети: [стенфордське дослідження]

00:00,
28 Травня 2013
554
Як спортсмени рекламували сигарети: [стенфордське дослідження]
«Медіафільтр» продовжує публікувати переклад результатів дослідження Стенфордського університету щодо методів впливу тютюнової реклами на споживачів. 

Відомі спортсмени часто ставали обличчям рекламних кампаній сигарет, а в сама реклама навіть переконувала – куріння корисне для здоров’я. Мовляв, завдяки сигаретам легше тримати себе в гарній формі і почуватися бадьоро. А ще, куріння допомагає заспокоїтися і запобігає кашлю – стверджували рекламісти минулого століття.

Популярні спортсмени не просто привертали увагу до реклами. Їх роль була вагоміша – переконати споживачів у безпечності куріння. Адже спорт у суспільній свідомості асоціюється зі здоров’ям, а спортсмени – це ті люди, які дбають про себе, свою форму, а отже не вживатимуть те, що може їм нашкодити. Тож якщо зірка спорту розповідає, що кожен свій ранок починає з сигарети, і не уявляє свого життя без цього – їй важко не повірити.

У рекламі обігравалися різні види спорту – хокей, бокс, теніс, боулінг, гольф, але найчастіше зверталися до популярних серед американців бейсболу та футболу.

Чимало знаменитостей, які курили і рекламували сигарети, померли від раку. Бейсболіст Джозеф Пол Ді Маджо, якого вважають одним з найвидатніших і найдорожчих гравців за всю історію бейсболу, помер від раку легень. 1941 року він став обличчям бренду Camel, а 1947 – Chesterfield.

Чемпіон світу з боксу Джеймс Джон Корбетт загинув від раку печінки. З 1914 року був обличчям і шанувальником сигарет Tuxedo. «Сьогодні Корбетт енергійний і стійкий, які в часи, коли він був чемпіоном світу, тому що він знає, як дбати про себе. Він курить Tuxedo…» - йшлося у рекламі.

Нагадаємо, викладачі та студенти Стенфордського університету здійснили глобальне дослідження маркетингових прийомів, які тютюнові компанії використовуються для легалізації куріння у суспільній свідомості і його популяризації. Усі результати дослідження викладено на сайті проекту.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
philly.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду