Вийшов подкаст HBO про залаштунки серіалу «Чорнобиль»

Вийшов подкаст HBO про залаштунки серіалу «Чорнобиль»

11:12,
24 Червня 2019
5282

Вийшов подкаст HBO про залаштунки серіалу «Чорнобиль»

11:12,
24 Червня 2019
5282
Вийшов подкаст HBO про залаштунки серіалу «Чорнобиль»
Вийшов подкаст HBO про залаштунки серіалу «Чорнобиль»
Автори:
Англомовний подкаст HBO має назву «Зачекай, не кажи мені» (Wait Wait Don't Tell Me) з ведучим Петром Сагалем (Peter Sagal), який веде розмову з шоуранером мінісеріалу Крейгом Мейзіним (Craig Mazin).

Як пише The Verge, подкаст охоплює широкий спектр тем, досліджуючи, як авторам серіалу вдалось передати складну тему і чому деякі епізоди не потрапили до стрічки. Також у розмові зачіпаються певні філософські проблеми картини.

Подкаст можна слухати на HBO Go,  YouTubeApple PodcastsSpotify та Stitcher.

The Verge відмічає, що подкаст є на межі рекламного проекту та справжнього авторського продукту. Про це каже і Петро Сагал, утім зазначає: він намагався бути незалежним у свої питаннях і тому ці випуски виходять за рамки просто реклами.

У першому епізоді йде мова про те, як створювався серіал і наскільки він близький до реальних подій катастрофи на ЧАЕС. Крейг Мейзін зазначає, що вони намагалися слідувати реальним історичним подіям, але «трималися трохи збоку та стискали їх і видозмінювали».  

Нагадаємо, міні-серіал «Чорнобиль» виробництва американської компанії HBO посів перше місце у рейтингу популярності International Movie Data Base, обігнавши навіть «Гру престолів». Окремі епізоди серіалу знімали в Україні.

Раніше у плагіаті частини відео звинуватив творців серіалу український режисер Андрій Приймаченко. Мова йде про візуалізацію запису телефонних переговорів 26 квітня 1986 року диспетчера ЦППЗ (центрального пункту пожежного зв'язку) з диспетчерами ВПЧ (воєнізованої пожежної частини) Чорнобильської АЕС.

Також про свої претензії до творців серіалу «Чорнобиль» заявляв український драматург Павло Ар’є. Він казав, що у четвертій серії серіалу «Чорнобиль» без дозволу використали монолог баби Присі з його п'єси «На початку та наприкінці часів».

Згодом шоуранер серіалу «Чорнобиль» Крейг Мейзін відповів у Twitter: «Я ніколи не читав творів і не бачив постановок Павла Ар’є, не чув я і про «Бабу Прісю». На цю сцену мене надихнув момент, описаний у «Голосах Чорнобиля» [книга білоруської авторки Світлани Алексієвич «Чорнобильска молитва: хроніка майбутнього»]».

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
theverge
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду