HBO покаже новий документальний серіал про Чорнобиль

HBO покаже новий документальний серіал про Чорнобиль

14:00,
7 Червня 2022
3615

HBO покаже новий документальний серіал про Чорнобиль

14:00,
7 Червня 2022
3615
HBO покаже новий документальний серіал про Чорнобиль
HBO покаже новий документальний серіал про Чорнобиль
У фільмі покажуть історії свідків катастрофи, які розкажуть про життя в Чорнобилі до аварії, а також про ліквідацію її наслідків.

Американська компанія HBO готує прем’єру нового документального серіалу про катастрофу на Чорнобильській АЕС. Стрічка «Чорнобиль: Втрачені записи» вийде 22 червня на стримінговій платформі HBO Max.

«Цей захопливий мінісеріал із п’яти серій — потужна і глибока історія найгіршої техногенної аварії в історії. Розповідь слідує за хронологією трагедії — від моменту ранкового вибуху через хаос і загибель людей у ​​наступні дні, тижні та місяці», — повідомляє HBO.

У серіалі покажуть багато документальних кадрів, котрі, як кажуть у HBO, будуть оприлюднені вперше.

«Через тридцять шість років після того, як у радянській Україні вибухнув Чорнобильський атомний реактор, нещодавно були виявлені архівні кадри тої події та записані інтерв'ю з її свідками. Стрічка "Чорнобиль: Втрачені записи" дає емоційну та захопливу картину масштабів та серйозності катастрофи, а також того, на що пішов радянський уряд, щоб приховати катастрофу», — йдеться в описі.  

Режисер і продюсер стрічки — Джеймс Джонс, виконавчий продюсер — Даррен Кемп.

Нагадаємо, мінісеріал «Чорнобиль» виробництва американської компанії HBO посів перше місце у рейтингу популярності International Movie Data Base, обійшовши навіть «Гру престолів». Окремі епізоди серіалу знімали в Україні. Згодом HBO випустив подкаст про залаштунки серіалу «Чорнобиль» — «Зачекай, не кажи мені» (Wait Wait Don't Tell Me) з ведучим Петром Сагалем. 

Фото: стопкадр

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду