Іспанія: представники уряду не цензуруватимуть випуски новин

00:00,
26 Вересня 2011
1048

Іспанія: представники уряду не цензуруватимуть випуски новин

00:00,
26 Вересня 2011
1048
Іспанія: представники уряду не цензуруватимуть випуски новин
Представники політичних сил у складі наглядової ради іспанського суспільного мовника RTVE вирішили переглядати матеріал новин до випуску їх в ефір – але  хвиля суспільного резонансу змусила урядовців відмовитися від подібних намірів.

Представники політичних кіл, що входять до наглядової ради  RTVE, шокували працівників каналу тим, що проголосували за надання їм права і доступу до внутрішньої системи підготовки новин iNEWS  з текстами та відеосюжетами до ефіру.


Журналісти консорціума RTVE, громадськість, а також представники політикуму, що не увійшли до наглядової ради, виступили з категоричним протестом. Ініціативу розцінили як спробу цензурування та політичного контролю каналу.

До наглядової ради іспанського RTVE входять 9 представників політичних партій та 2-є осіб, що представляють набільші  профсоюзи країни.

Вже наступного дня 4 члени ради, призначені Народною партією Іспанії, оголосили про перегляд рішення і намір скликати позачергові збори  для його скасування.

Джерело Guardian

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Costa Blanca News
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду