LifeNews показує атаку терористів у Луганську як «напад українських військ»

00:00,
2 Червня 2014
1552

LifeNews показує атаку терористів у Луганську як «напад українських військ»

00:00,
2 Червня 2014
1552
LifeNews показує атаку терористів у Луганську як «напад українських військ»
Російський телеканал LifeNews повідомив, що українські воєнні 2 червня розпочали артилерійський обстріл Луганська у житловому кварталі Мирний.

Тоді як Державна прикордонна служба повідомляє, що вранці група бойовиків напала на розташований там гарнізон українських прикордонників. За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики використовують міномети та крупнокаліберні кулемети для обстрілу гарнізону.

Окрім телеканал дезінформує про учасників бою: «Як повідомляє наш кореспондент з посиланням на дані штабу армії Підвненного-Сходу, у Мирному  дислоковано гарнізон прикордонної служби України, а також контрактники, строковики, бійці національної гвардії та бойовики «Правого сектору».

У Держприкордонній службі заявили, що строковиків у прикордонних військах немає вже останні 5 років. Також, не було допомоги від інших підрозділів: «Прикордонники були б раді, якби поруч була допомога з тієї ж Нацгвардії, однак вона відсутня. Щодо «Правого сектору», то було б дивно якби сюжет на каналі LifeNews пройшов без згадки про цю організацію».

Інформацію про бій в Луганську канал LifeNews також розмістив у Twitter, де мешканець Луганська та очевидець подій Олег Казимов відразу ж звинуватив телеканал у брехні.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lifenews.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду