Іранське інформагентство відретушувало оскарівську сукню Мішель Обами

00:00,
28 Лютого 2013
1107

Іранське інформагентство відретушувало оскарівську сукню Мішель Обами

00:00,
28 Лютого 2013
1107
Іранське інформагентство відретушувало оскарівську сукню Мішель Обами
Іранське інформагентство Fars обробило фотографії Мішель Обами на церемонії вручення цьогорічного «Оскару», закривши її оголені пречі, пише Guardian.

На церемонії вручення «Оскару» перша леді в трансляції з Білого Дому оголошувала про перемогу стрічки Бена Аффлека Argo / «Операція «Арго» у номінації «Кращий фільм». Для цієї події Мішель Обама обрала сріблясту сукню з оголеними плечима.

Інформагентство Fars змінило фото Обами у графічному редакторі, домалювавши до сукні першої леді рукави.

Згідно з іранськими правилами, відзначає Guardian, жінки повинні з’являтися на національному телебаченні у хіджабі, який закриває волосся, руки і ноги. Хоча на іноземних жінок такі суворі правила не розповсюджуються, місцеві ЗМІ іноді дозволяють собі ретушувати їхні фотографії. Чоловіки, які з’являються у кадрі, підпорядковуються більш лояльному «кодексу», однак демонстрували оголені ноги дозволяється лише спортсменам.

У Fars також розкритикували вибір стосовно «Операції «Арго». В інформагентстві назвали фільм «антиіранським», відзнятим «сіоністською» компанією Warner Bros. із викривленими уявленнями про ірансько-американські стосунки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©AFP/Getty/Fars.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду